Kalıbın iç kısımlarını tereyağı ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 180 °C
Unu derin bir kaba eleyin. Tereyağı, pudra şekeri, yumurta, şekerli vanilin ve tuzu ilave edip yoğurun. Merdane ile 0,5 cm kalınlığında açın ve 7-8 cm çapında çiçek şeklinde kurabiye kalıbı ile kesin. Kalıbın her bölmesine birer çiçek hamur koyun, orta kısmını eliniz ile bastırarak kalıba oturtun ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 10 - 12 dakika
Fırından çıkarın, çiçekleri kalıptan alın ve soğumaya bırakın. Kalıbı tekrar yağlayıp kalan hamuru aynı şekillendirin ve pişirin.
Bademlerin üzerlerine kaynar su dökün, 20 dakika bekletin ve kabuklarını soyun. Toz şeker ve suyu tencereye alıp karıştırın. Orta ısıdaki ocakta 10 dakika kaynatın. Şekerli vanilini ekleyip ocaktan alın. Ilık hale gelinceye kadar bekletin. Bademleri mutfak robotuna alın ve iyice öğütün. Öğütülmüş Antep fıstıklarını da ekleyin. Ilık şerbeti azar azar ilave ederek karıştırmaya devam edin. Daha sonra bir kaba aktarıp eliniz ile toparlayın. Üzerini kapatıp buzdolabında 30 dakika bekletin. Süre sonunda fındık büyüklüğünde parçalara bölüp yuvarlayın ve tartoletlerin içine yayın.
Pudingi süt ile karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladığında ocağı kısın ve 2-3 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp arada karıştırarak 15 dakika soğutun. Kilitli buzdolabı poşetine doldurun, bir köşesini makas ile kesin ve tartoletlerin içine sıkın. Üzerlerini Antep fıstığı ile süsleyin. Buzdolabında en az 1 saat bekletin ve servis yapın.
İlgili Tarifler
Tart, Turta, Pay
Tart, Turta, Pay
Tart, Turta, Pay