Flag

Ay Kurabiyesi

Yaklaşık 30 adet
Orta
90 dk.
Tereyağı ile hazırlanan nefis ay kurabiyeleri. Tarifi kolay ve sunumlar için ideal.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Hamur
125 gtereyağı (oda sıcaklığında)
1,5 su bardağıun
1 poşetDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 çay bardağıDr. Oetker Pudra Şekeri
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
Süslemek için
50 gbitter çikolata

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Pudra Şekeri
Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1

Hamurun hazırlanışı

Tereyağı, un, hamur kabartma tozu, pudra şekeri ve şekerli vanilini derin bir kaba alın, yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamuru streç filme sarıp buzdolabında 30-35 dakika bekletin.


Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C


Süre sonunda hamuru tezgah üzerine alın ve yoğurun. Merdane yardımı ile 0.5 cm kalınlığında açın. 6-7 cm çapındaki kurabiye kalıbı veya su bardağı yardımı ile yarım ay şeklinde kesin. Tepsiye sıralayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 10 - 15 dakika


Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.

2

Süsleme ve servis

Çikolatayı benmari yöntemi ile eritin. Pişirme kağıdından hazırladığınız huniye doldurun, ucunu makas ile kesin ve kurabiyeleri süsleyin. Donuncaya kadar bekletip servis yapın.