Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Un, pudra şekeri, tereyağı ve suyu bir kaba alın. Yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamurun 2/3'ünü ayırıp tezgaha alın ve eliniz ile bastırarak biraz yayın. Orta kısmına kakao ve suyu koyun. Kakao hamura eşit şekilde dağılıncaya kadar iyice yoğurun.
Ayırdığınız beyaz hamuru pişirme kağıdı üzerinde 3-4 mm kalınlığında açın. 5 cm çapında çember kalıp ile parçalar kesin. Dışta kalan hamurları toplayıp daire şeklindeki hamurları pişirme kağıdı ile birlikte alıp fırın tepsisine koyun ve pişirin. Toparladığınız hamurları da aynı şekilde hazırlayın.
Pişirme süresi: Yaklaşık 7 - 8 dakika
Süre sonunda fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.
Kakaolu hamuru pişirme kağıdına alın. Merdane ile 3-4 mm kalınlığında açın. 7 cm çapındaki çember kalıp ile şekiller kesin. Dışta kalan hamurları toparlayıp daire şeklindeki hamurları pişirme kağıdı ile birlikte fırın tepsisine alın ve pişirin. Kalan hamuru da aynı şekilde hazırlayın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 8 - 10 dakika
Süre sonun fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.
Çikolatayı benmari yöntemi ile eritin. Pişirme kağıdından hazırladığınız huniye doldurun. Beyaz kurabiyenin arka orta kısmına az miktarda çikolata sıkın ve kakaolu kurabiyelerin alt kısmına doğru yerleştirin. Tüm kurabiyeleri bu şekilde hazırlayın. Süsleme glazürü ve çikolata ile aslan yüzü şeklinde süsleyin. Kalan çikolatayı kakaolu kurabiyelerin üst kısımlarına sıkın ve kakaolu çubuk pasta süslerini serpin.
İlgili Tarifler
Kurabiyeler
Kurabiyeler
Kurabiyeler