Flag

Bal Kabaklı Hindistan Cevizli Toplar

Yaklaşık 18 - 20 adet
Kolay
120 dk.
Bal kabağı, Antep fıstığı ve ceviz ile hazırlanıp Hindistan cevizine bulanan toplar.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Malzemeler
500 gbal kabağı
1,5 çay bardağıtoz şeker
25 gtereyağı
1 su bardağıiri kırılmış ceviz
2 yemek kaşığıiri kırılmış Antep fıstığı
1portakal kabuğu rendesi
Üzeri için
1,5 çay bardağıHindistan cevizi rendesi

Ürünü incele

1

Bal kabağının hazırlanışı

Bal kabağını iri küpler şeklinde kesin. Geniş bir tencereye alın. Kabağın çeşidine göre ihtiyaç olursa yaklaşık 3-4 yemek kaşığı su ekleyip orta ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. Ocaktan alıp biraz soğutun ve mutfak robotunda püre haline getirin. Tekrar tencereye alıp üzerine toz şeker ve tereyağını ekleyin. Suyunu çekinceye kadar pişirin. Ocaktan alıp soğutun.

2

Tatlının hazırlanışı

Soğuyan bal kabağını derin bir kaba alın. Üzerine ceviz, Antep fıstığı ve portakal kabuğu rendesini ekleyip iyice karıştırın. Üzerini kapatıp buzdolabında 1 saat bekletin. Hindistan cevizi rendesini bir tabağa alın. Süre sonunda tatlıyı buzdolabından çıkarın. Karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elinizde yuvarlayarak top şekline getirin. Tabak içindeki Hindistan cevizi rendesine atıp her tarafını bulayın. Servis tabağına sıralayın. Servis edinceye kadar buzdolabında bekletin.