Flag

Bal Kabaklı Lorlu Pasta

Yaklaşık 12 dilim
Orta
300 dk.
Bal kabağı, lor ve ceviz ile hazırlanan pasta tarifi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Kelepçeli kalıp (Ø 24 cm)

Malzemeler

Hamur
1,5 çay bardağıun
1 tatlı kaşığıDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
2yumurta
1 çay bardağıtoz şeker
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
0,5 çay bardağısüt
Bal kabağı
1 kgayıklanmış bal kabağı
1 çay bardağıtoz şeker
1 adetkabuk tarçın
4 - 5 adetkaranfil
Krema
1 poşetDr. Oetker Krem Şanti
1,5 çay bardağıbuzdolabında soğutulmuş süt
400 gtatlı lor peyniri
1 çay bardağıDr. Oetker Pudra Şekeri
2 yemek kaşığısüt
1limon kabuğu rendesi
1 çay bardağıiri kırılmış ceviz
Üzeri için
1 - 2 yemek kaşığıiri kırılmış Antep fıstığı

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Picture - Dr. Oetker Krem Şanti
Picture - Dr. Oetker Pudra Şekeri
1

Ön hazırlık

Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Un ile hamur kabartma tozunu karıştırıp bir kaba eleyin. Yumurta ve toz şekeri ayrı bir çırpma kabına alın. Mikserin yüksek devrinde 2 dakika çırpın. Üzerine şekerli vanilin, süt ve un karışımını ekleyip düşük devirde kısa bir süre çırpın. Hamuru kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 15 dakika


Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.

3

Bal kabağının hazırlanışı

Bal kabağını iri küpler şeklinde kesin. Geniş bir tencereye alın. Kabağın çeşidine göre ihtiyaç olursa yaklaşık 3-4 yemek kaşığı su ekleyip orta ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. Ocaktan alıp biraz soğutun ve mutfak robotunda püre haline getirin. Tekrar tencereye alıp üzerine toz şeker, kabuk tarçın ve karanfili ekleyin. Suyunu çekinceye kadar kısık ateşte arada karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp içindeki kabuk tarçın ve karanfilleri çıkarın. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın ve 30 dakika bekletin.

4

Krema ve pastanın hazırlanışı

1,5 çay bardağı soğuk sütü bir çırpma kabına alın ve üzerine krem şanti poşetini boşaltın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde 3-4 dakika çırpın.


Ayrı bir çırpma kabına tatlı lor peyniri, pudra şekeri, süt ve limon kabuğu rendesini alın. Mikserin orta devrinde 2 dakika çırpın. Üzerine hazırladığınız krem şantiyi ekleyip düşük devirde 1 dakika çırpın.


Hazırladığınız kremayı kalıptaki kekin üzerine yayın. Üzerine ceviz serpin ve hazırladığınız bal kabağını yayın. Buzdolabına alın ve 3 saat bekletin.


Bir spatula yardımı ile kalıbın kenarlarından sıyırın ve kelepçeyi çıkarın. Üzerine Antep fıstığı serpin ve dilimleyerek servis yapın.