Flag

Böğürtlenli Kup

Yaklaşık 4 - 5 kup
Kolay
120 dk.
Crème Olé ile hazırlanan böğürtlenli bademli kuplar.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Dolgu
2 su bardağıböğürtlen
2 yemek kaşığıtoz şeker
1 tatlı kaşığıDr. Oetker Mısır Nişastası
0,5 çay bardağısu
2 - 3 yemek kaşığıiri kırılmış kabuksuz badem
Crème Olé
1 poşetDr. Oetker Crème Olé Vanilya Aromalı
2,5 su bardağıbuzdolabında soğutulmuş süt

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Mısır Nişastası
Picture - Dr. Oetker Crème Olé Vanilya Aromalı
1

Dolgunun hazırlanışı

Böğürtlen ve toz şekeri küçük bir tencereye alın. Nişastayı yarım çay bardağı suya ilave edip eriyinceye kadar karıştırın. Böğürtlenlerin üzerine dökün ve orta ateşte karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

2

Kupların hazırlanışı

2,5 su bardağı soğuk sütü çırpma kabına alın. Üzerine Crème Olé poşetini boşaltın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3 dakika çırpın. Aralara böğürtlen ve iri kırılmış badem koyarak kuplara doldurun. Buzdolabında 1-2 saat bekletin ve servis yapın.