Flag

Cennet Meyveli Turta

8 - 10 dilim
Orta
40 dk.
Cennet meyveli cevizli tereyağlı turta.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Hamur
2 - 2,5 su bardağıun
1 çay bardağıDr. Oetker Pudra Şekeri
125 goda sıcaklığında tereyağı
1yumurta
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
Dolgu
4 - 5 adetcennet meyvesi
50 gtereyağı
1 çay bardağıun
1 yemek kaşığıDr. Oetker Pudra Şekeri
1 çay bardağıiri kırılmış ceviz
Üzeri için
1 yemek kaşığıDr. Oetker Pudra Şekeri

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Pudra Şekeri
Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Picture - Dr. Oetker Pudra Şekeri
Picture - Dr. Oetker Pudra Şekeri
1

Hamurun hazırlanışı

Un, pudra şekeri, tereyağı, yumurta ve şekerli vanilini bir kaba alın. Yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamuru hava almayacak şekilde sarın ve buzdolabında 20-25 dakika bekletin. 


Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için açın. 

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Dolgunun hazırlanışı

Cennet meyvelerinin kabuğunu soyun ve elma dilimi şeklinde kesin. Tereyağı, un ve pudra şekerini bir kaba alın. Parmak uçlarınız ile granül haline gelinceye kadar fazla bastırmadan yoğurun. Cevizleri ilave edin ve karıştırın. 

3

Şekillendirme ve pişirme

Hamuru buzdolabından çıkarın ve tezgah üzerinde kısa bir süre yoğurun. Hamurdan cevizden daha büyük bir parça ayırın. Kalan hamuru pişirme kağıdı üzerine alıp merdane ile 25 cm çapında açın. Pişirme kağıdı ile birlikte kaldırıp fırın tepsisine alın. Cennet meyvelerini kenarlarda 2 cm boşluk bırakarak hamurun üzerine sıralayın. Üzerine hazırladığınız cevizli karışımı serpin. Kenarlardaki hamuru kaldırıp cennet meyvelerinin üzerine kapatın. Ayırdığınız hamuru merdane ile 0,5 cm kalınlığında açın, kalp kurabiye kalıbı ile şekiller çıkarın, tartın üzerine sıralayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 35 - 40 dakika


Fırından çıkarıp bekletmeden üzerine pudra şekeri serpin. Ilık veya soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.