Vişneleri tencereye alın. Üzerine toz şeker, mısır nişastası ve suyu ekleyip iyice karıştırın. Orta ısıdaki ocakta karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun.
Kalıbı tereyağı ile yağlayın. Unu derin bir kaba eleyin. Üzerine pudra şekeri, tereyağı, şekerli vanilin ve yumurtayı ekleyip yoğurun. Hamuru iki eşit parçaya bölün. Birinin üzerini kapatıp bekletin. İkinci hamuru pişirme kağıdı üzerinde merdane ile 24 cm çapında açın. Pişirme kağıdı ile birlikte kalıbın üzerine ters çevirin ve hamuru kalıba alın. Eliniz ile bastırarak kalıbın tabanına ve kenarlarına yayın. Çatal ile birçok yerinden delin, buzdolabına alın ve 25-30 dakika bekletin.
Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Ayırdığınız hamuru pişirme kağıdı üzerinde 24 cm çapında açın. 2 cm boyutlarındaki kalp şeklinde kurabiye kalıbı ile aralıklı şekiller çıkarın. Çıkardığınız kalp şekilleri ve açtığınız hamuru bir tepsiye alıp buzdolabına koyun.
Süre sonunda kalıbı fırına alın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika
Fırından çıkarın ve 10 dakika bekletin. Fırını kapatmayın.
Soğuyan dolguya çikolata parçalarını ilave edip karıştırın ve kalıptaki tabanın içine yayın. Buzdolabında beklettiğiniz kalp şeklinde boşlukları olan hamuru tartın üzerine alın ve dışta kalan fazla hamurları bıçak ile kesin. Hamuru hafifçe bastırarak kenarlarını yapıştırın. Küçük kalp hamurları çerçeve şeklinde sıralayın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika
Süre sonunda fırından çıkarın. Üzerine pudra şekeri serpin. Ilık veya soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Tart, Turta, Pay
Tart, Turta, Pay
Tart, Turta, Pay