Flag

Cevizli Soğanlı Vegan Çörek

Yaklaşık 10 - 12 dilim
Orta
40 dk.
Ceviz ve maydanoz dolgulu tuzlu bir vegan tarif.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Dikdörtgen kek kalıbı (11x25 cm)

Malzemeler

Hamur için
1 tatlı kaşığıDr. Oetker Aktif Maya
1 yemek kaşığıtoz şeker
0,5 çay bardağıılık su
170 mlılık su
3 yemek kaşığızeytinyağı
1 tatlı kaşığıtuz
2,5 - 3 su bardağıun
Dolgu
1 adetkuru soğan (orta boy)
0,5 çay bardağızeytinyağı
1 su bardağıiri kırılmış ceviz
1 su bardağıince doğranmış maydanoz
1 çay kaşığıtuz
1 çay kaşığıkarabiber
Üzeri için
2 yemek kaşığısu
1 yemek kaşığıüzüm pekmezi

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Aktif Maya
1

Ön hazırlık

Mayayı bir kaseye alıp üzerine yarım çay bardağı ılık su ve toz şekeri ilave edin. Kaşık ile birkaç kez karıştırıp 10-15 dakika bekletin.

2

Hamurun hazırlanışı

Ilık su, zeytinyağı, tuz ve beklettiğiniz mayayı derin bir kaba alın. Üzerine azar azar un ekleyerek kaşık ile karıştırın. Yumuşak bir hamur haline gelince un ekleyerek eliniz ile yoğurmaya devam edin. Üzerini kapatın ılık ortamda 40 dakika bekletin.


Mayalanan hamuru hafif unlanmış tezgaha alın. Eliniz ile hamuru dört köşesinden kaldırıp ortaya doğru katlayın. Eliniz ile hafifçe üzerine bastırın ve bu işlemi iki kez daha tekrarlayın. Hamuru tekrar kaba alın, üzerini kapatın ve 40 dakika daha bekletin.

3

Dolgu

Soğanları küçük küpler şeklinde doğrayıp zeytinyağı ile hafif pembeleşinceye kadar kavurun. Ceviz, maydanoz, tuz ve karabiberi ilave edip karıştırarak 1-2 dakika daha kavurun. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

4

Şekillendirme

Kalıbı zeytinyağı ile yağlayın. Mayalanan hamuru tezgaha alın. Yoğurmadan 3 eşit parçaya bölün, elinizde hafifçe yuvarlayın ve merdane ile her birini 25 cm uzunluğunda oval şekilde açın. Soğuyan cevizli dolguyu üzerlerine yayın, uzun kenarlarından rulo şeklinde sarın. İki ruloyu yan yana kalıba yerleştirin. Üçüncü ruloyu iki rulonun ortasına koyun,  üzerini kapatın ve 20 dakika bekletin.


Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

5

Pişirme ve servis

Su ve pekmezi karıştırın. Mayalanan hamurun üzerine fırça ile sürün ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 30 - 35 dakika


Süre sonunda fırından çıkarın. Bekletmeden kalıptan çıkarın, 10 -15 dakika bekletin ve dilimleyerek servis yapın.