Unu derin bir kaba eleyip üzerine maya poşetini boşaltın ve kaşık ile karıştırın. Toz şeker, tuz, şekerli vanilin, ılık süt ve tereyağını ilave edip iyice yoğurun. Üzerini kapatıp 40-50 dakika bekletin.
Labne peyniri, krema, tatlı lor ve toz şekeri çırpma kabına alın. Mikserin orta devrinde 2 dakika çırpın. Limon suyunu ekleyip kaşık ile karıştırın.
Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Mayalanan hamuru kısa bir süre yoğurup 10 eşit parçaya bölün. Her birini yuvarlayıp hafif unlanmış tezgahta 8-10 cm çapında açın. Daha sonra ortalarında çukurlar oluşturacak şekilde elinizle bastırın. Fırın tepsisine sıralayın ve dolgu malzemesini hamurların çukur kısımlarına doldurun. Yumurta sarısını süt ile karıştırıp hamurların üzerine sürün. Üzerini ikinci bir fırın tepsisi ile kapatıp 10 dakika bekletin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika
Fırından çıkarıp ılık veya soğuduktan sonra arzuya göre bal ile birlikte servis yapın.
İlgili Tarifler
Hamur işi
Hamur işi
Hamur işi