Flag

Cevizli Tarçınlı Mayalı Kek

Yaklaşık 8 - 10 dilim
Orta
140 dk.
Örgü şeklinde hazırlanıp pişirilen lezzetli bir mayalı kek.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Dikdörtgen kek kalıbı (11x25 cm)

Malzemeler

Hamur
3 - 3,5 su bardağıun
1 poşetDr. Oetker Instant Maya
1 çay kaşığıtoz tarçın
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
1 çay bardağıesmer şeker
50 goda sıcaklığında tereyağı
2yumurta
1,5 çay bardağıılık süt
Dolgu
1 su bardağıöğütülmüş ceviz
0,5 çay bardağıesmer şeker
1,5 tatlı kaşığıtoz tarçın
50 geritilmiş tereyağı
Üzeri için
1 - 2 yemek kaşığıeritilmiş tereyağı
2 yemek kaşığıöğütülmüş ceviz
2 yemek kaşığıesmer şeker
2 - 3 tutamtoz tarçın

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Instant Maya
Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1

Hamurun hazırlanışı

Unu derin bir kaba eleyip üzerine maya poşetini ilave edin kaşık ile iyice karıştırın. Üzerine tarçın, şekerli vanilin, esmer şeker, tereyağı, yumurta ve ılık sütü ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Üzerini kapatıp 40 dakika bekletin.

2

Şekillendirme ve pişirme

Öğütülmüş ceviz, esmer şeker ve tarçını bir kaseye alıp kaşık ile karıştırın.


Mayalanan hamuru tezgahın üzerine alıp kısa süre yoğurun ve 3 eşit parçaya bölün. Bir parça hamuru hafif unlanmış tezgahta merdane ile 25 cm uzunluğunda ve 15 cm genişliğinde açın. Üzerine eritilmiş tereyağı sürüp cevizli dolgu malzemesinden serpin, uzun kenarından başlayarak rulo şeklinde sarın. Kalan 2 hamuru da aynı şekilde hazırlayın. Üç rulo hamuru yan yana koyup saç örgüsü şeklinde örün ve kalıbın içine yerleştirin. Üzerine eritilmiş tereyağı sürün. Öğütülmüş ceviz, esmer şeker ve tarçını karıştırıp hamurun üzerine serpin. 20 dakika bekletin.


Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C


Süre sonunda keki fırında pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 30 - 35 dakika


Fırından çıkarıp 10 dakika bekletin. Kalıptan çıkarıp bir soğutma teli üzerine üzerine alın ve soğumaya bırakın. Ilık veya soğuk olarak dilimleyerek servis yapın.