Flag

Cheesecake (Süzme yoğurtlu)

Yaklaşık 12 dilim
Orta
320 dk.
Süzme yoğurt ile hazırlanan nefis cheesecake tarifi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Kelepçeli kalıp (Ø 26 cm)

Malzemeler

Hamur
1,5 su bardağıun
1 çay kaşığıDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 çay bardağıtoz şeker
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
1 tutamtuz
Yaklaşık 3 - 4 yemek kaşığısu
75 gtereyağı
Krema
3yumurta akı
3yumurta sarısı
1 çay bardağıtoz şeker
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
1limon kabuğu rendesi
2 - 3 yemek kaşığılimon suyu
1 poşetDr. Oetker Vanilyalı Puding
750 gsüzme yoğurt

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1

Hamurun hazırlanışı

Un ile hamur kabartma tozunu karıştırıp bir kaba eleyin. Üzerine toz şeker, şekerli vanilin, tuz, su ve tereyağını ilave edip iyice yoğurun. Hamuru streç filme sarıp buzdolabında 20 dakika bekletin.

2

Şekillendirme ve pişirme

Kalıbı tereyağı veya margarin ile  yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C


Süre sonunda hamuru buzdolabından çıkarıp 2-3 dakika bekletin. Yarısını kalıbın tabanına bastırarak yayın. Kalan hamuru kalıbın kenarlarında 4-5 cm yüksekliğinde çerçeve oluşturacak şekilde bastırarak yayın. Çatal yardımı ile 10-12 yerinden delin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 10 - 12 dakika


Fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Fırını kapatmayın.

3

Kremanın hazırlanışı ve pişirme

Yumurta aklarını cam veya metal bir kaba alın. Mikserin yüksek devrinde kar haline gelinceye kadar yaklaşık 3 dakika çırpın.


Yumurta sarıları ve toz şekeri çırpma kabına alın. Mikserin yüksek devrinde 2 dakika çırpın. Üzerine şekerli vanilin, limon kabuğu rendesi, limon suyu, toz halindeki pudingi ve süzme yoğurdu ilave edip mikserin orta devrinde 2 dakika çırpın. Çırptığınız yumurta aklarını ekleyip tahta kaşık veya spatula ile köpüğünü söndürmeden yavaşça karıştırın. Kalıptaki tabanın üzerine döküp üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: 40 - 45 dakika


Fırından çıkarıp oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletin. Buzdolabına alın ve 4-5 saat bekletin. Cheesecake'i kalıbından çıkarıp dilimleyerek servis yapın.