Flag

Çilekli Kalp Tart

Yaklaşık 4 - 6 kişilik
Orta
30 dk.
Çilekli puding dolgulu orman meyveli tart tarifi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Kalp şeklinde çember kalıp (Ø 20 cm)

Malzemeler

Hamur
2 su bardağıun
0,5 su bardağıDr. Oetker Pudra Şekeri
100 gküp şeklinde kesilmiş soğuk tereyağı
1yumurta
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
Dolgu
1 poşetDr. Oetker Çilekli Puding
2 su bardağısüt
1 su bardağıkrema (%35 yağlı)
1 poşetDr. Oetker Jelatin
Üzeri için
1 çay bardağıyaban mersini (blueberry)
1 çay bardağıfrenk üzümü
2 yemek kaşığıDr. Oetker Sütlü, Bitter, Beyaz Çikolata Parçaları
1 yemek kaşığıiri kırılmış Antep fıstığı

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Pudra Şekeri
Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Picture - Dr. Oetker Jelatin
1

Hamurun hazırlanışı

Kalıbı margarin veya tereyağı ile yağlayın. Un, pudra şekeri, tereyağı, yumurta ve şekerli vanilini bir kaba alıp yoğurun. Hamurdan cevizden daha büyük bir parça alın ve merdane ile 3-4 mm kalınlığında açın, çiçek, kelebek ve kalp şeklindeki kalıplar ile şekiller çıkarıp fırın tepsisinin kenar kısımlarına sıralayın. Kalan hamurları birleştirin, kalıbın tabanına ve kenarlarında 3-4 cm yüksekliğinde çerçeve olacak şekilde eliniz ile bastırarak yayın. Buzdolabına alın ve 20-25 dakika bekletin.


Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C


Süre sonunda kalıbı şekilli hamurların olduğu fırın tepsisinin orta kısmına koyun ve pişirin. Pişirmenin 10. dakikasında kurabiyeleri fırından alın. 

Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika


Tartı fırından çıkarın ve soğumaya bırakın. 

2

Dolgu hazırlanışı

Süt ve kremayı bir tencereye alın. Üzerine puding poşetini boşaltın ve orta ısıdaki ocakta el çırpıcısı ile karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın, jelatini ilave edin ve sürekli karıştırarak 2-3 dakika daha pişirin. Süre sonunda ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun.

3

Dolgu ve servis

Soğuyan tartı dikkatlice kalıptan çıkarın ve servis tabağına alın. Pudingi tartın içine alın, üzerini düzeltip buzdolabına alın 2-3 saat bekletin.


Süre sonunda tartı buzdolabından çıkarın. Üzerini yaban mersini, frenk üzümü, çikolata parçaları ve Antep fıstığı ile süsleyin. Hazırladığınız kurabiyeleri sıralayın ve servis yapın.