Flag

Dereotlu Kabaklı Kiş

Yaklaşık 12 dilim
Orta
60 dk.
Kremalı kabaklı, mayalı kiş tarifi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Kelepçeli kalıp (Ø 26 cm)

Malzemeler

Hamur
2 tatlı kaşığıDr. Oetker Aktif Maya
0,5 çay bardağıılık süt
2,5 su bardağıun
0,5 çay kaşığıtuz
100 goda sıcaklığında tereyağı
1 çay bardağıılık süt
İç malzeme
3 adetkabak (orta boy)
2 - 3 yemek kaşığısıvı yağ
3yumurta
1 su bardağıkrema (%35 yağlı)
0,5 çay kaşığıtuz
0,5 çay kaşığıkarabiber
1 su bardağırendelenmiş kaşar peyniri
1 su bardağırendelenmiş beyaz peynir
0,5 demetince doğranmış dereotu
Üzeri için
2 yemek kaşığırendelenmiş kaşar peyniri

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Aktif Maya
1

Hamurun hazırlanışı ve ön pişirme

2 tatlı kaşığı aktif mayayı bir kaseye alın ve üzerine yarım çay bardağı ılık sütü ilave edin. Kaşık ile bir kaç kez karıştırın ve 10-15 dakika bekletin. Unu derin bir kaba eleyip üzerine beklettiğiniz mayayı ekleyin. Üzerine tuz, tereyağı ve sütü ilave edip iyice yoğurun. Üzerini kapatıp 40-45 dakika bekletin.


Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C


Mayalanan hamuru kısa bir süre yoğurun. Hafif unlanmış tezgaha alın ve iki eşit parçaya bölün. Hamurun yarısını elinizle bastırarak kalıbın tabanına yayın. Kalan hamuru elinizle bastırarak kalıbın kenarlarında 3 cm yüksekliğinde çember oluşturun. Hamuru çatal yardımı ile birçok yerinden delin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika


Fırından çıkarıp soğumaya bırakın ve fırını kapatmayın.

2

İç malzemenin hazırlanışı ve pişirme

Kabakları 2-3 mm kalınlığında halka şeklinde dilimleyin. Tavaya 1-2 tatlı kaşığı sıvı yağ dökün ve bir sıra kabak dizin, orta ateşte hafif pembeleşinceye kadar arkalı önlü pişirin. Tavaya her seferinde yağ dökerek kabakların tamamını bu şekilde pişirin. Pişen kabakları soğumaya bırakın. Yumurta, krema, tuz ve karabiberi çırpma kabına alın ve mikser ile 2 dakika çırpın. Rendelenmiş kaşar peyniri, rendelenmiş beyaz peynir ve dereotunu ilave edip kaşık ile karıştırın. Üzerine kabakları ilave edin ve karıştırın. Karışımı kalıptaki tabanın üzerine dökün, üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika


Kişi fırından çıkarmanıza 10 dakika kala üzerine iki yemek kaşığı kaşar peyniri rendesini serpin ve pişirmeye devam edin.


Kişi fırından çıkarıp ılık olarak dilimleyerek servis yapın.