Bitter çikolatayı bıçak yardımı ile iri parçalara kırın.
Kelepçeli kalıbın tabanına pişirme kağıdı serin ve kalıbın kenarlarını yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden çalıştırın.
Turbo pişirme: 170 °C
Un ve karbonatı karıştırın. Eritilmiş ve soğumuş tereyağını çırpma kabına alın. Üzerine esmer şeker ve toz şekeri ekleyip el çırpıcısı ile 1-2 dakika karıştırın. Yumurta ve şekerli vanilini ilave edip tekrar karıştırın. Hazırladığınız un karışımını ekleyip karıştırın. Daha sonra eliniz ile yoğurun. Çikolataları ekleyin ve hamura karışıncaya kadar kısa bir süre yoğurun.
Hamuru iki eşit parçaya bölün. Bir parçasını eliniz ile kalıbın tabanına yayın. Üzerine kakaolu fındık kremasını sürün. İkinci hamuru pişirme kağıdı üzerine alın ve merdane ile 24 cm çapında açın. Kağıt ile birlikte kaldırıp ters çevirerek kalıptaki hamurun üzerine koyun. Kağıdı ayırıp parmaklarınız ile hafifçe bastırarak kremanın üzerini tamamen kapatın. Üzerine çikolata parçalarını serpin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 30 - 35 dakika
Süre sonunda fırından alın. 5 dakika sonra kalıptan çıkarın. Dilimleyerek ılık servis yapın.
İlgili Tarifler
Tart, Turta, Pay
Tart, Turta, Pay
Tart, Turta, Pay