Flag

Dereotlu Peynirli Bazlama

5 adet
Orta
80 dk.
Bazlama yapmanın püf noktalarını keşfedin. Dereotu, maydanoz, peynir ve sihay zeytin ile hazırlanan bu mayalı bazlamaları hazırlamak çok kolay.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Hamur
4 - 4,5 su bardağıun
1 poşetDr. Oetker Instant Maya
1,5 çay kaşığıtuz
2 yemek kaşığısıvı yağ
1,5 su bardağıılık süt
İç malzeme
1 demetince doğranmış dereotu
0,5 demetince doğranmış maydanoz
1 su bardağırendelenmiş beyaz peynir
0,5 su bardağıince doğranmış siyah zeytin
Sürmek için
0,5 çay bardağısıvı yağ
Pişirmek için
0,5 çay bardağısıvı yağ

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Instant Maya
1

Hamurun hazırlanışı

Un ile mayayı derin bir kaba alın ve kaşık ile iyice karıştırın. Üzerine tuz, sıvı yağ ve ılık sütü ilave edip iyice yoğurun. Üzerini kapatıp ılık ortamda 40 dakika bekletin.

2

İç malzemenin hazırlanışı

Dereotu, maydanoz, peynir ve zeytinleri bir kaba alıp karıştırın.

3

Şekillendirme ve pişirme

Mayalanan hamuru kısa bir süre yoğurun ve 5 eşit parçaya bölün. Hamurlardan birini tezgah üzerine alın. Üzerine 1 tatlı kaşığı sıvı yağ gezdirin ve elinizle bastırarak 20 cm çapında açın. Üzerine iç malzemeden yayın. Hamuru rulo şeklinde sarın. Bu rulo hamuru kendi etrafında çevirerek dolayıp çörek şekline getirin. Eliniz ile üzerine hafifçe bastırarak biraz inceltin. Diğer hamurları da aynı şekilde hazırlayın. Hafif yağlanmış tavayı orta ateşte ısıtıp açtığınız hamuru koyun. Arkalı önlü pembeleşinceye kadar pişirin. Pişirdiğiniz bazlamayı servis tabağına alıp üzerine fırça ile sıvı yağ sürün. Kalan hamurları da aynı şekilde pişirin.