Dereotunu yıkayıp iyice kurulayın. Çok ince doğrayın. Unu eleyin.
Yumurta, tereyağı, yoğurt, sıvı yağ, tuz, toz şeker, hamur kabartma tozu ve karbonatı bir kaba alın. Unun yarısını ilave edin ve karıştırın. Kalan unu azar azar ilave ederek yumuşak bir hamur hazırlayın. Dereotunu ekleyip kısa bir süre daha yoğurun. Hamurun üzerini kapatıp 20 dakika bekletin.
Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Hamuru yaklaşık 20 parçaya bölün. Her birini yuvarlayıp eliniz ile hafif açın. Peyniri ufalayıp ortalarına koyun, ikiye katlayıp poğaça şeklinde kapatın. Ek yerlerini eliniz ile hafif bastırarak yapıştırın. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. Susam ve çörek otu serpin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika
Fırından çıkarın. Ilık veya soğuduktan sonra servis yapın.
İlgili Tarifler
Hamur işi
Hamur işi
Hamur işi