Flag

Ekşi Mayalı Kek

10 dilim
Orta
250 dk.
Esmer şekerli, cevizli üzümlü kek.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Dikdörtgen kek kalıbı (11x25 cm)

Malzemeler

Hamur
1 - 1,5 su bardağıtam buğday unu
1 tutamtuz
1 poşetDr. Oetker Ekşi Maya
3yumurta
1 çay bardağıesmer şeker
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
50 gtereyağı
1 çay bardağıılık süt
1 çay bardağıiri kırılmış ceviz
1 çay bardağıçekirdeksiz kuru üzüm
Üzeri için
1 - 2 yemek kaşığıDr. Oetker Pudra Şekeri

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Ekşi Maya
Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Picture - Dr. Oetker Pudra Şekeri
1

Ön hazırlık

Tereyağını eritin ve oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletin. Kalıbı margarin ile yağlayın.

2

Hamurun hazırlanışı

Un, tuz ve ekşi mayayı bir kaba alıp kaşık ile karıştırın. Yumurta, esmer şeker ve şekerli vanilini ayrı bir çırpma kabına alın. Mikserin çırpıcı uçları ile yüksek devirde 2-3 dakika çırpın. Tereyağı ve ılık sütü ilave edip 1 dakika daha çırpın. Un karışımını ilave edin ve spatula ile iyice karıştırın. Ceviz ve kuru üzümleri ekleyin ve kısa bir süre tekrar karıştırdıktan sonra hamuru kalıba alın. Üzerini kapatıp mayalanması için 2-2,5 saat bekletin.


Fırını belirtilen dereceye göre ayarlayıp ısınması için açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C


Süre sonunda fırına alın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 30 - 35 dakika

3

Süsleme ve servis

Fırından alın, 10 dakika sonra kalıptan çıkarın ve soğumaya bırakın. Servisten önce pudra şekeri serpin ve dilimleyin.