Flag

Elmalı Karamelli Kek

Yaklaşık 10 - 12 dilim
Orta
110 dk.
Kremalı karamelli elma ve tereyağı ile hazırlanan kek tarifi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Kelepçeli kalıp (Ø 24 cm)

Malzemeler

Karamelli elma için
2 adetelma
1 çay bardağıtoz şeker
50 gtereyağı
1 su bardağıkrema (%35 yağlı)
1 tatlı kaşığıtoz tarçın
Hamur
2 su bardağıun
1 poşetDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
4yumurta
1 çay bardağıtoz şeker
1 çay bardağısüt
100 goda sıcaklığında tereyağı
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
Üzeri için
1 çay bardağıfındık kırığı

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1

Ön hazırlık

Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Karamelli elmaların hazırlanışı

Elmaların kabuklarını soyup küçük boyutlu ince dilimler şeklinde kesin.


Toz şeker ve tereyağını bir tavaya alıp kısık ateşte arada karıştırarak eriyip karamel rengi oluncaya kadar bekletin. Üzerine kremayı ekleyip karıştırın. Elmaları ve tarçını ilave edip arada karıştırarak 6-7 dakika pişirin. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın. 

3

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin. Yumurta ve toz şekeri ayrı bir çırpma kabına alın. Mikserin yüksek devrinde 2 dakika çırpın. Üzerine süt, tereyağı, şekerli vanilin ve un karışımını ekleyip düşük devirde 1 dakika çırpın. Hamurdan 2-3 yemek kaşığı alıp kalıba yayın. Üzerine karamelli karışımın yarısını döküp yayın. Üzerine tekrar hamurdan yayın ve kalan karamelli karışımı yayın. Üzerine kalan hamuru yayın. Fındık kırığını serpin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 40 - 45 dakika


Fırından çıkarın ve 15 dakika bekletin. Keki kalıptan çıkarın ve servis tabağına alın. Ilık veya soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.