Flag

Fındıklı Ekmek

Yaklaşık 15 dilim
Orta
160 dk.
Fındıklı ekmek tarifi nasıl yapılır? Denenmiş, özel lezzette, kakule ve tarçınla hazırlanan ekmek.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Hamur
4 - 4,5 su bardağıtam buğday unu
1 poşetDr. Oetker Instant Maya
2 yemek kaşığıesmer şeker
1 çay kaşığıtuz
1 tutamöğütülmüş kakule
1 tutamtoz tarçın
2yumurta
75 gyumuşak margarin
2,5 çay bardağıılık süt
1 çay bardağıöğütülmüş fındık
1,5 çay bardağıfındık (bütün)
Üzeri için
2 yemek kaşığısu
2 yemek kaşığıiri kırılmış fındık

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Instant Maya
1

Ön hazırlık

Un, maya, toz şeker, tuz, kakule ve tarçını kaşıkla iyice karıştırın. Yumurta, margarin, süt ve öğütülmüş fındığı ekleyip mikserin hamur karıştırıcı uçları ile 5 dakika çırpın. Üzerini kapatıp ılık ortamda 40-45 dakika bekletin.


Fırın tepsisini margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Şekillendirme ve pişirme

Mayalanan hamuru unlanmış tezgaha alıp yoğurun. Bütün fındıkları hamura ilave edip tekrar yoğurun. 30 cm boyutunda uzatarak ekmek şekli verin ve fırın tepsisine alın. Ilık ortamda 30 dakika bekletin. Süre sonunda üzerine fırça ile su sürün. Keskin bir bıçak yardımı ile hamurun üzerine 1 cm derinliğinde kesikler yapın, iri kırılmış fındıkları serpin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 45 - 50 dakika


Fırından çıkarıp servis tepsisine alın. 10 dakika sonra üzerini havlu peçete ile kapatıp bu şekilde soğumaya bırakın.