Aktif maya ve ılık suyu derin bir kaba alın. Kaşık veya el çırpıcısı ile karıştırın. Üzerine 1 çay bardağı unu eleyerek ekleyin ve iyice karıştırın. Üzerini kapatıp 20 dakika bekletin.
Beklettiğiniz mayalı karışımın üzerine ılık su ve zeytinyağını ekleyip karıştırın. Üzerine unu eleyin. Tuz ve biberiyeyi ilave edip spatula veya kaşık ile karıştırın. Hamuru eliniz ile alttan üste doğru katlayarak toparlayın. Ayrı bir derin kabın içine 2 yemek kaşığı zeytinyağını dökün. Hazırladığınız yumuşak hamuru bu kabın içine alıp üzerini kapatın ve 40 dakika bekletin.
Pişirme kabına yarım çay bardağı zeytinyağını dökün ve kalıbı çevirerek her tarafına yayılmasını sağlayın. Beklettiğiniz hamuru kalıbın içinde iki eliniz ile karşılıklı tutarak havaya kaldırın, böylece hamur havada ikiye katlanıp iki karşılıklı ucu birleşecek, katlı hali ile kalıba bırakın. Karşı iki kenarından tutarak da bir kez daha aynı şekilde katlayın ve pişirme kalıbının ortasına alın. Üzerini kapatıp 15 dakika bekletin.
Kalıptaki hamuru parmaklarınız ile hafifçe bastırarak kalıbın tabanına tamamen yayın. Üzerine 2 yemek kaşığı zeytinyağını gezdirerek dökün. Üzerini kapatıp 15 dakika bekletin.
Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Zeytinleri ortadan ikiye kesin. Kalıptaki hamuru parmaklarınız ile bastırarak çukurlar oluşturun. Üzerine domatesleri sıralayın. Zeytin dilimlerini kesik iç kısımları alta gelecek şekilde sıralayın. Üzerine biberiye ve tuzu serpip pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 35 - 40 dakika
Fırından alın, 10 dakika sonra kalıptan çıkarıp tel ızgara üzerine alın. Üzerine zeytinyağını fırça ile sürün. Ilık veya soğuduktan sonra servis yapın.
İlgili Tarifler
Ekmek
Ekmek
Ekmek