Flag

Glutensiz Alman Pastası

Yaklaşık 8 - 10 kişilik
Orta
180 dk.
Dr. Oetker Glutensiz ürünler ile hazırlayabileceğiniz Alman pastası tarifi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Alman pastası kalıbı (26 cm)

Malzemeler

Hamur
1 paketDr. Oetker Glutensiz Sade Un Karışımı
3yumurta
1 çay bardağıtoz şeker
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
150 mlsu
0,5 su bardağısıvı yağ
Dolgu
2 su bardağısüt
1,5 yemek kaşığıDr. Oetker Glutensiz Mısır Nişastası
1yumurta sarısı
1 çay bardağıtoz şeker
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin (gluten içermez)
1 tatlı kaşığıtereyağı
2 yemek kaşığıfındık kırığı
Çikolatalı Sos
1 paketDr. Oetker Glutensiz Çikolatalı Sos
2,5 su bardağısüt

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Glutensiz Sade Un Karışımı
Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Picture - Dr. Oetker Glutensiz Mısır Nişastası
Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin (gluten içermez)
Picture - Dr. Oetker Glutensiz Çikolatalı Sos
1

Ön hazırlık

Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Un karışımını bir kaba alın. Üzerine yumurta, toz şeker, şekerli vanilin, su ve sıvı yağı ilave edin. Mikserin çırpıcı uçları ile 2-3 dakika çırpın. Hamuru kalıba alın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 40 - 45 dakika


Keki fırından alın. 10 dakika sonra kalıptan çıkarın ve soğumaya bırakın.

3

Dolgunun hazırlanışı

Süt, mısır nişastası, yumurta sarısı, toz şeker ve şekerli vanilini bir tencereye alıp kaşık ile 1 dakika karıştırın. Orta ateşte karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp tereyağını ekleyin ve 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun.

4

Çikolatalı sosun hazırlanışı

Sütü bir tencereye alın ve üzerine çikolatalı sos poşetini boşaltın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun.

5

Şekillendirme ve dolgu

Soğuyan keki enlemesine ikiye kesin. Alt katı servis tabağına alın, üzerine kremayı yayın ve fındık kırığı serpin. İkinci kat keki üzerine kapatıp buzdolabında 1 saat bekletin.


Üzerine çikolatalı sos ve arzuya göre fındık kırığı döküp dilimleyerek servis yapın.