Flag

İncirli Muffinler

Yaklaşık 10 adet
Kolay
100 dk.
Çay saatleri için ideal, beyaz çikolata soslu, bol malzemeli ikramlık muffin tarifi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Kağıt muffin kalıbı

Malzemeler

Hamur
75 gtereyağı
1 çay bardağıtoz şeker
2yumurta
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
1 çay bardağısüt
1 çay bardağıun
1 tatlı kaşığıDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 su bardağıfındık kırığı
1 yemek kaşığıhaşhaş tohumu
3 - 4 adetküp şeklinde doğranmış kuru incir
2 yemek kaşığıçekirdeksiz kuru üzüm
Sos için
1 poşetDr. Oetker Beyaz Çikolatalı Sos
2,5 su bardağısüt
Süslemek için
1 poşetDr. Oetker Pasta Süsü - Şekerli Çubuk
10 adettaze böğürtlen

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Picture - Dr. Oetker Beyaz Çikolatalı Sos
1

Ön hazırlık

Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Tereyağı ve toz şekeri çırpma kabına alın ve mikser ile 2 dakika çırpın. Üzerine yumurta, şekerli vanilin ve sütü ekleyip 1 dakika çırpın. Un ile hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin, karışıma ilave edin ve orta devirde 1 dakika çırpın. Üzerine fındık kırığı, haşhaş, kuru incir ve kuru üzümü ilave edip düşük devirde 1 dakika daha çırpın. Hazırladığınız hamuru muffin kalıplarına paylaştırın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika


Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.

3

Süsleme ve servis

2,5 su bardağı sütü tencereye alın. Üzerine sos poşetini boşaltın ve orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca 2-3 dakika daha karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp arada karıştırarak soğutun. Servisten önce muffinlerin üzerini sos, pasta süsü ve böğürtlen ile süsleyin.