Kalıbı margarin ile yağlayın veya pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Un, hamur kabartma tozu ve kakaoyu karıştırıp bir kaba eleyin. Yumurta ve toz şekeri ayrı bir çırpma kabına alın. Mikserin yüksek devrinde 3-4 dakika çırpın. Üzerine un karışımını, şekerli vanilin, portakal kabuğu rendesi, margarin veya tereyağı, sıvı yağ ve sütü ilave edin. Mikserin düşük devrinde 1-2 dakika çırpın. Hamuru kalıba döküp üzerini düzeltin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 45 - 50 dakika
Fırından alın ve 10 dakika sonra kalıptan çıkarın. Tel ızgara üzerinde soğumaya bırakın. Arzuya göre üzerine tarifine göre hazırlanmış Dr. Oetker Çikolatalı Sos dökün ve dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Kek, Pasta