Flag

Ispanaklı Tuzlu Kek

Yaklaşık 10 - 12 dilim
Orta
100 dk.
Ispanak, beyaz peynir ve kaşar peyniri ile hazırlanan tuzlu kek tarifi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Dikdörtgen kek kalıbı (11x25 cm)

Malzemeler

İç malzeme
2 adettaze soğan
200 gince doğranmış ıspanak
1 su bardağıküp şeklinde doğranmış beyaz peynir
1 çay bardağırendelenmiş kaşar peyniri
Hamur
2yumurta
0,5 çay bardağısıvı yağ
1 su bardağıyoğurt
1 çay kaşığıtuz
2 su bardağıun
1 poşetDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu

Ürünü incele

1

Ön hazırlık

Taze soğanları ince doğrayın ve bir kaba alın. Üzerine ıspanak, beyaz peynir ve kaşar peynirini ekleyip karıştırın. Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın. 

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamur

Yumurtaları çırpma kabına alın ve mikser ile 2 dakika çırpın. Sıvı yağ, yoğurt ve tuzu ekleyip kısa bir süre daha çırpın. Un ve hamur kabartma tozunu ilave edip 1 dakika daha çırpın. Hazırladığınız iç malzemeyi hamura ekleyin ve kaşık ile iyice karıştırın. Hamuru kalıba alın ve pişirin. Pişirmenin 20. dakikasında hamurun üzerini bıçak yardımı ile uzunlamasına 1 cm derinliğinde kesin ve pişirmeye devam edin.
 

Pişirme süresi: Yaklaşık 40 - 45 dakika

3

Servis

Süre sonunda fırından çıkarın. 5 dakika sonra kalıptan çıkarın ve soğumaya bırakın. Ilık veya soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.


Arzuya göre kek dilimlerinin üzerine tulum peyniri ve domates dilimleri koyup fırında peynir eriyinceye kadar bekletebilirsiniz.