Flag

Karadutlu Tart

Yaklaşık 10 dilim
Orta
180 dk.
Pastacı kremalı, bademli karadutlu tart.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Dr. Oetker Tradition Serisi Tart Kalıbı (28 cm)

Malzemeler

Hamur
1,5 su bardağıun
1 tatlı kaşığıDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
0,5 su bardağıince öğütülmüş kabuksuz badem
125 gyumuşak margarin
0,5 su bardağıtoz şeker
2yumurta
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
Dolgu
1 poşetDr. Oetker Vanilya Aromalı Pastacı Kreması - Instant
2,5 çay bardağıbuzdolabında soğutulmuş süt
2 yemek kaşığıiri kırılmış kabuksuz badem
Üzeri için
300 gkaradut

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Picture - Dr. Oetker Vanilya Aromalı Pastacı Kreması - Instant
1

Ön hazırlık

Tart kalıbını margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin. Üzerine öğütülmüş bademi ekleyip karıştırın. Margarin, toz şeker, yumurta ve şekerli vanilini ayrı bir çırpma kabına alın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 2 dakika çırpın. Üzerine bademli un karışımını ilave edin ve 2 dakika daha çırpın. Hamuru tart kalıbına alın, üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika


Fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Tartı kalıptan çıkarın ve ters çevirerek servis tabağına alın.

3

Krema

2,5 çay bardağı soğuk sütü çırpma kabına alın. Üzerine pastacı kreması poşetini boşaltın. Mikser ile önce düşük, daha sonra yüksek devirde 3 dakika çırpın. Üzerine 2 yemek kaşığı badem kırığını ekleyip kaşık ile karıştırın. Kremayı tartın üzerine yayın.


Karadutları yıkayıp kurulayın ve kremanın üzerine sıralayın. Buzdolabında 1-2 saat bekletip dilimleyerek servis yapın.