Elmaları küp şeklinde doğrayın. Bir tencereye alıp üzerine toz şekeri ekleyin, kısık ateşte suyunu çekinceye kadar kaynatın. Ocaktan alıp tarçın ilave edin ve soğutun.
Krema, şekerli vanilin, yumurta ve toz şekeri mikser ile 2 dakika çırpın. Üzerine hazırladığınız elmalı karışımı ilave edin ve kaşık ile karıştırın.
Hamuru hazırlamak için unu eleyin. Margarin, pudra şekeri ve yumurta akını ekleyip yoğurun. Hamuru streç film ile sarın ve buzdolabında yarım saat bekletin.
Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Hamuru buzdolabından alın ve bekletmeden merdane ile 3 mm kalınlığında açın. 10 cm çapında daireler kesin. Daireleri, yağladığınız kalıpların içine, kenarları 1-2 cm yüksekliğinde olacak şekilde yerleştirin. Açtığınız hamurdan kurabiye kalıbı yardımı ile 12 adet küçük kalp kesin.
İç malzemeyi hamurla kaplı kalıplara paylaştırın ve üzerlerini düzeltin. Üzerlerine bastırmadan birer adet kalp hamur koyun ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika
Fırından aldığınız tartoletlerin üzerlerine bekletmeden fırça yardımı ile kayısı reçeli sürün. 10-15 dakika bekletip kalıplardan çıkartın. Ilık veya soğuk olarak servis yapın.
İlgili Tarifler
Tart, Turta, Pay
Tart, Turta, Pay
Tart, Turta, Pay