Flag

Karamelize Beyaz Çikolatalı Kurabiye

10 - 12 adet
Orta
30 dk.
Karamelize beyaz çikolata dolgulu tereyağlı kurabiyeler.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Hamur
175 gun
1 poşetDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
100 goda sıcaklığında tereyağı
50 gtoz şeker
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
1 yemek kaşığısu
Dolgu
60 gkaramelize beyaz çikolata
Üzeri için
30 gbeyaz çikolata

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1

Ön hazırlık

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden çalıştırın. 

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve şekillendirme

Un ve hamur kabartma tozunu bir kaba alın ve karıştırın. Tereyağı, toz şeker, şekerli vanilini ve suyu çırpma kabına alın. Mikser ile 2-3 dakika çırpın. Hazırladığınız un karışımını ilave edin ve yoğurun. Çikolatayı iri parçalara kırın. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın ve eliniz ile bastırarak yaklaşık 6 cm çapında açın. Ortalarına bir iki parça iri kırılmış çikolata koyup hamurun kenarlarını birleştirin ve elinizde yuvarlayın. Fırın tepsisine sıralayın ve pişirin. Kalan küçük parça çikolataları üst süsleme için ayırın.

Pişirme süresi: Yaklaşık 10 - 12 dakika


Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.

3

Üzerinin hazırlanışı

Beyaz çikolatayı benmari yöntemi ile eritin. Pişirme kağıdından hazırladığınız huniye doldurun, ucunu makas ile ince kesin ve kurabiyelerin üzerine ince şeritler şeklinde sıkın. Kalan çikolata parçalarını küçük küplere kesin ve kurabiyelerin üzerine koyun. Çikolatalar donuncaya kadar bekletip servis yapın.