Toz şekeri metal bir tavaya alın ve düşük ısıdaki ocakta karıştırmadan ısıtın. Şeker erimeye başlayınca tavayı eliniz ile çevirerek karışmasını sağlayın. Şeker taneleri tamamen eriyip karamel rengi olduğunda tereyağını ilave edin ve kaşık ile karıştırın. Tereyağı eridikten sonra kremayı ekleyin ve 1 dakika boyunca hızlıca karıştırın. Ocaktan alıp cam bir kaseye boşaltın ve arada karıştırarak soğutun.
Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Un, hamur kabartma tozunu, mısır nişastası, toz şeker, şekerli vanilin, tuz, su ve tereyağını bir kaba alıp yoğurun. Hamuru pişirme kağıdı üzerine alın ve merdane ile 5 mm kalınlığında açın. 4 cm çapındaki kurabiye kalıbı ile şekiller kesin. Etrafındaki fazla hamurları çıkarıp daire şeklindeki hamurları pişirme kağıdı ile birlikte fırın tepsisine alın ve pişirin. Kalan hamurları toparlayıp aynı şekilde hazırlayın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 10 - 13 dakika
Süre sonunda fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.
Soğuyan karameli kurabiyelerin iç kısmına sürün ve ikili olarak yapıştırın. Pasta süslerini bir kaseye boşaltın, kurabiyelerin kenar kısımlarını batırarak kaplanmasını sağlayın ve servis yapın.
İlgili Tarifler
Kurabiyeler
Kurabiyeler
Kurabiyeler