Flag

Karamelli Fındıklı Kazandibi

Yaklaşık 5 - 6 porsiyon
Orta
30 dk.
Üzerini karamel ve fındık ile lezzetlendireceğiniz kazandibi tarifi. Tatlı tarifine ait videomuzu izlemeyi unutmayın.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
5-6 adet pişirme kabı (Ø 9 cm)

Malzemeler

Malzemeler
0,5 çay bardağıtoz şeker
0,5 çay bardağısüt
1 poşetDr. Oetker Kazandibi
3 su bardağısüt
Üzeri için
0,5 çay bardağıtoz şeker
1 çay kaşığıtereyağı
1 su bardağıiri kırılmış fındık

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Kazandibi
1

Kazandibinin hazırlanışı

Yarım çay bardağı toz şekeri küçük bir çelik tencereye alın. Kısık ateşte şeker eriyip karamel rengi oluncaya kadar bekletin. Üzerine yarım çay bardağı sütü ekleyip kısık ateşte şeker eriyinceye kadar karıştırın. Şeker tamamen eriyince ocaktan alın.


3 su bardağı sütü bir tencereye alın. Üzerine hazırladığınız karamelli sütü ve kazandibi poşetini boşaltın. Orta ateşte karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 3-4 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp 5 dakika karıştırın ve üstlerde 1'er cm boşluk bırakarak pişirme kaplarına paylaştırın.

2

Fırınlama

Fırını ızgara ayarında 220°C'ye ayarlayıp çalıştırın. Kapları fırının orta rafına koyun, kapağını tam kapatmadan üzerleri hafif pembeleşinceye kadar bekletin. Fırından çıkarın, oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletip buzdolabına alın ve 1-2 saat bekletin.

3

Üzerinin hazırlanışı

Yarım çay bardağı toz şeker ve 1 çay kaşığı tereyağını metal bir kaba alın ve kısık ateşte karıştırmadan eritin. Karamel rengi olduğunda ocaktan alın. Fındıkları ilave edin ve karıştırın. Bekletmeden pişirme kağıdı üzerine döküp yayın ve soğumaya bırakın. Daha sonra eliniz ile küçük parçalara kırın. 


Tatlıların üzerlerini fındıklı krokan ile süsleyin ve servis yapın.