Flag

Karamelli Muzlu Cupcake

20 - 24 adet
Orta
80 dk.
Karamel soslu muzlu cupcake tarifi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Kağıt muffin kalıbı

Malzemeler

Hamur
2 adetmuz
2,5 su bardağıun
1 poşetDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
2yumurta
1,5 çay bardağıtoz şeker
1 çay bardağısıvı yağ
1,5 çay bardağısüt
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
1 çay kaşığıtoz tarçın
Üzeri için
1 poşetDr. Oetker Krem Şanti
1 çay bardağıbuzdolabında soğutulmuş süt
1 çay bardağıkrema (%35 yağlı)
1 poşetDr. Oetker Hazır Karamel Sos
1 adetmuz

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Picture - Dr. Oetker Krem Şanti
1

Ön hazırlık

Kağıt muffin kalıplarını fırın tepsisine sıralayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden çalıştırın. 

Alt-üst pişirme: 180 °C

2

Hamurun hazırlanışı

Muzları mutfak robotundan geçirip püre haline getirin. Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp bir kaba eleyin. Yumurta ve toz şekeri çırpma kabına alın. Mikserin yüksek devrinde 3 dakika çırpın. Sıvı yağ, süt, şekerli vanilin ve tarçını ekleyip 1 dakika çırpın. Hazırladığınız un karışımını ilave edip kısa bir süre daha çarpın. Hamuru kalıplara paylaştırın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika


Süre sonunda fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.

3

Süsleme ve servis

Krema ve sütü çırpma kabına alın. Üzerine krem şanti poşetini boşaltın. Mikser ile önce düşük, daha sonra yüksek devirde 3-4 dakika çırpın. Hazır karamel sosun yarısını kremaya ekleyin ve kısa bir süre daha çırpın. Hazırladığınız kremayı yıldız uçlu krema sıkma torbasına doldurun. Soğuyan muffinlerin üzerine sıkın. Muzu dilimleyin ve kremaların üzerine yerleştirin. Kalan karamel sosu üzerlerine dökün ve servis yapın.