Flag

Kalpli Çikolatalı Kek

10 - 12 dilim
Orta
30 dk.
Sevgililer gününde hazırlayabileceğiniz şık ve lezzetli bir kek.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Dikdörtgen kek kalıbı (11x25 cm)

Malzemeler

Hamur
1 paketDr. Oetker Bitter Çikolata Parçaları
2 su bardağıun
1 poşetDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 poşetDr. Oetker Gourmet Kakao
150 goda sıcaklığında tereyağı
1 çay bardağıtoz şeker
4yumurta
1 tutamtuz
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
1 çay bardağısüt
Üzeri için
1 poşetDr. Oetker Çikolatalı Sos
1,5 su bardağısüt
Süslemek için
30 gbitter çikolata
10 - 15 adetyaban mersini (blueberry)

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Bitter Çikolata Parçaları
Picture - Dr. Oetker Gourmet Kakao
Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Picture - Dr. Oetker Çikolatalı Sos
1

Ön hazırlık

Çikolata parçalarını benmari yöntemi ile eritin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden çalıştırın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı

Un, hamur kabartma tozu ve kakaoyu bir kaba alın ve karıştırın. Ayrı bir çırpma kabına tereyağı ve toz şekeri alın. Mikser ile kremsi yapı oluncaya kadar yaklaşık 2-3 dakika çırpın. Süre sonunda yumurtaları teker teker ekleyerek toplam 2 dakika daha çırpın. Tuz, şekerli vanilin, süt ve erittiğiniz çikolatayı ekleyip 1 dakika daha çırpın. Hazırladığınız un karışımını ilave edip düşük devirde kısa bir süre çırpın, hamuru kalıba alın ve pişirin.

Pişirmenin 15. dakikasında kekin üzerini 1 cm derinliğinde kesin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 50 - 55 dakika


Süre sonunda fırından çıkarın. 10 dakika sonra keki kalıptan çıkarın ve soğumaya bırakın.

3

Üzerinin hazırlanışı ve süsleme

Çikolatalı sosu süt ile karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladığında ocağı kısıp 2-3 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun.

Çikolatayı benmari yöntemi ile eritin. Pişirme kağıdından hazırladığınız huniye doldurun ve ucunu makas ile kesin. Pişirme kağıdı üzerine kalp şekilleri sıkın. Donması için buzdolabında bekletin.

4

Servis

Soğuyan kekin üzerine çikolatalı sosu yayın. Yaban mersini ve kalpleri sıralayıp dilimleyerek servis yapın.