Çikolata parçalarını benmari yöntemi ile eritin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Un, hamur kabartma tozu ve kakaoyu bir kaba alın ve karıştırın. Ayrı bir çırpma kabına tereyağı ve toz şekeri alın. Mikser ile kremsi yapı oluncaya kadar yaklaşık 2-3 dakika çırpın. Süre sonunda yumurtaları teker teker ekleyerek toplam 2 dakika daha çırpın. Tuz, şekerli vanilin, süt ve erittiğiniz çikolatayı ekleyip 1 dakika daha çırpın. Hazırladığınız un karışımını ilave edip düşük devirde kısa bir süre çırpın, hamuru kalıba alın ve pişirin.
Pişirmenin 15. dakikasında kekin üzerini 1 cm derinliğinde kesin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 50 - 55 dakika
Süre sonunda fırından çıkarın. 10 dakika sonra keki kalıptan çıkarın ve soğumaya bırakın.
Çikolatalı sosu süt ile karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladığında ocağı kısıp 2-3 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun.
Çikolatayı benmari yöntemi ile eritin. Pişirme kağıdından hazırladığınız huniye doldurun ve ucunu makas ile kesin. Pişirme kağıdı üzerine kalp şekilleri sıkın. Donması için buzdolabında bekletin.
Soğuyan kekin üzerine çikolatalı sosu yayın. Yaban mersini ve kalpleri sıralayıp dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta