Kalıbın tabanına pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Yumurta aklarını köpük haline gelinceye kadar 1-2 dakika çırpın. Toz şekerin 1/3'ünü ilave edin ve 2-3 dakika çırpın. Yumurta sarıları ve suyu ayrı bir kapta kısa bir süre çırpın. Kalan toz şeker ve şekerli vanilini ilave edip 2-3 dakika çırpın. Yumurta aklarını ekleyip kaşık veya spatula ile alttan üste doğru kabarıklığını fazla söndürmemeye çalışarak yavaşça karıştırın. Un, nişasta ve hamur kabartma tozunu karıştırıp yumurtalı karışımın üzerine eleyin. Spatula ile hamur haline gelinceye kadar yavaşça karıştırın. Hamuru kalıba alın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 40 - 45 dakika
Fırından çıkardığınız kalıbın kelepçesini spatula yardımı ile kenarlarından ayırarak çıkarın ve pandispanyayı soğumaya bırakın.
Toz şekeri çelik bir tava veya tencereye alın. Düşük ısıdaki ocakta karıştırmadan şeker eriyip karamel rengi oluncaya kadar bekletin. Kremayı ilave edin ve şeker eriyinceye kadar karıştırarak pişirmeye devam edin. Tamamen eriyince ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun.
Soğuyan pandispanyayı üç eşit parça elde edecek şekilde enlemesine kesin. Pandispanyanın üst kısmından çıkan katı ters çevirerek servis tabağına alın.
Pastacı kremasını soğuk süt ile 2-3 dakika çırpın. Krem şanti ve 1,5 çay bardağı sütü ayrı bir çırpma kabında 3-4 dakika çırpın. Pastacı kreması ile birleştirip 2 dakika daha çırpın.
Soğuyan karamelin yarısını servis tabağındaki pandispanyanın üzerine yayın. Hazırladığınız kremanın yarısını üzerine sürün ve ikinci kat pandispanyayı kapatın. Kalan karameli yayın ve kalan kremayı aynı şekilde üzerine sürün. Üçüncü kat pandispanyayı üzerine kapatın.
Pasta kremasını süt ile 3-4 dakika çırpın. Hazırladığınız kremadan 4-5 yemek kaşığı kadarını üzeri için ayırın ve kalan krema ile pastayı kaplayın. Ayırdığınız kremayı yıldız uçlu krema sıkma torbasına doldurun. Pastanın alt kısmına çerçeve şeklinde küçük yıldızlar sıkarak süsleyin. Kalan krema ile üzerini süsleyin ve buzdolabında 2-3 saat bekletin.
Toz şekeri çelik bir tencereye alın ve düşük ısıdaki ocakta karıştırmadan eritin. Şeker eriyip karamel rengi olunca tereyağını ekleyin ve karıştırın. Kremayı ilave edin ve 1 dakika boyunca karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp bir kaseye aktarın ve arada karıştırarak soğutun. Pastanın üzerini karamel sos ile süsleyin ve dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta