Flag

Kayısılı Cranberry'li Kek

Yaklaşık 10 dilim
Orta
120 dk.
Beyaz çikolata soslu kurutulmuş meyveli kek.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Dr. Oetker Bicolor Serisi Dilimli Derin Kek Kalıbı 22 cm

Malzemeler

Hamur
2 su bardağıun
1 poşetDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
4yumurta
1 su bardağıtoz şeker
1 çay bardağısüt
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
200 gyumuşak margarin
1 çay bardağıküp şeklinde doğranmış kuru kayısı
1 çay bardağıkurutulmuş turna yemişi (cranberry)
1 çay bardağıöğütülmüş badem
1 çay kaşığımuskat rendesi
1limon kabuğu rendesi
Sos için
1 poşetDr. Oetker Beyaz Çikolatalı Sos
2,5 su bardağısüt
Süslemek için
2 - 3 adetkuru kayısı
7 - 8 adetkurutulmuş turna yemişi (cranberry)

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Picture - Dr. Oetker Beyaz Çikolatalı Sos
1

Ön hazırlık

Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp bir kaba eleyin. Yumurta ve toz şekeri ayrı bir çırpma kabına alın. Mikserin yüksek devrinde 2 dakika çırpın. Çırpmaya devam ederek sırayla süt, şekerli vanilin ve margarini ilave ederek 1 dakika çırpın. Un karışımını ekleyip düşük devirde 1 dakika daha çırpın. Üzerine kuru kayısı, cranberry, öğütülmüş badem, muskat rendesi ve limon kabuğu rendesini ilave edip düşük devirde yarım dakika çırpın. Hamuru kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 40 - 45 dakika


Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın. Keki kalıptan çıkarın ve servis tabağına alın.

3

Sosun hazırlanışı

Beyaz çikolatalı sosu 2,5 su bardağı süt ile karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun.

4

Süsleme ve servis

Servisten önce kekin üzerine sosu dökün. Kayısıları iri küpler şeklinde kesin. Keki kayısı ve cranberry ile süsleyip dilimleyerek servis yapın.