Flag

Krokanlı Ananaslı Pasta

Yaklaşık 12 kişilik
Orta
250 dk.
Ceviz krokanlı ananaslı pasta.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Kelepçeli kalıp (Ø 24 cm)

Malzemeler

Hamur
1 paketDr. Oetker Pandispanya Un
3yumurta
0,5 su bardağısu
Dolgu
500 gkonserve ananas
6 yemek kaşığıtoz şeker
1 tatlı kaşığıDr. Oetker Buğday Nişastası
Krokan
6 yemek kaşığıtoz şeker
2 su bardağıceviz
Islatmak için
1 su bardağısüt
Kaplama
1 paketDr. Oetker Vanilinli Pasta Kreması
50 gyumuşak margarin
1,5 su bardağıbuzdolabında soğutulmuş süt
Süslemek için
1 poşetDr. Oetker Pasta Süsü - Gümüş İnci

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Buğday Nişastası
Picture - Dr. Oetker Vanilinli Pasta Kreması
Picture - Dr. Oetker Pasta Süsü - Gümüş İnci
1

Ön hazırlık

Kalıbın tabanına pişirme kağıdı serin ve kenarlarını margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye göre ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Pandispanyanın hazırlanışı

Yumurta, su ve pandispanya unu çırpma kabına alın ve mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 5 dakika çırpın. Kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 40 - 50 dakika


Fırından alın, kalıbın kelepçesini spatula yardımı ile kenarlarından ayırarak çıkarın ve pandispanyayı soğumaya bırakın.

3

Dolgunun hazırlanışı

3 dilim ananası üst süsleme için ayırın. Kalan ananasları mutfak robotunda püre haline getirin ve tencereye alın. Üzerine 3 yemek kaşığı toz şeker ve nişastayı ekleyip kaşık ile iyice karıştırın. Orta ateşte karıştırarak pişirmeye başlayın. Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp 2-3 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun.

4

Krokanın hazırlanışı

6 yemek kaşığı toz şekeri geniş metal bir kaba alın ve kısık ateşte karıştırmadan eritin. Bal rengi olunca cevizleri ekleyin. Bir iki kez karıştırıp ocaktan alın ve pişirme kağıdı üzerine yayın. Soğuduktan sonra elinizle kırarak birbirinde ayırın.

5

Çiçeklerin hazırlanışı

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye göre ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 200 °C


Ayırdığınız ananas dilimlerinin her birini bıçak yardımı ile enlemesine üçe kesin ve fırın tepsisine sıralayın. Üzerlerine 3 yemek kaşığı toz şekeri serpin ve fırının orta rafında pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 10 - 15 dakika


Süre sonunda fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.

6

Şekillendirme ve dolgu

Soğuyan pandispanyayı enlemesine üçe kesin ve alt katını servis tabağına alın. Sütün yarısı ile ıslatın. Margarin, süt ve pasta kremasını çırpma kabına alın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3 dakika çırpın. Islattığınız pandispanyanın üzerine 2 yemek kaşığı krema sürün, üzerine ananaslı dolgunun yarısını yayın. Hazırladığınız krokanların küçük parçalarından üzerine serpin ve ikinci kat pandispanyayı kapatın. Aynı şekilde ikinci katı hazırlayıp üçüncü kat pandispanyayı üzerine kapatın ve kalan krema ile kaplayın. Buzdolabına alın ve 1-2 saat bekletin.

7

Süsleme ve servis

Fırınladığınız ananas dilimlerini dikkatlice tepsiden alın ve pastanın üzerine yerleştirin. Orta kısımlarına inci sıralayın. Kalan büyük krokan parçalarını pastanın kenarına yerleştirin ve servis yapın.