Kalıbın tabanına pişirme kağıdı serin ve kenarlarını yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp çırpma kabına eleyin. Margarin veya tereyağı, toz şeker, şekerli vanilin ve yumurtaları ekleyip mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde 2 dakika çırpın. Hamuru kalıba dökün ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika
Fırından çıkarın. Kenarlarını spatula ile sıyırıp kalıbın kelepçesini çıkarın. Keki ters çevirip soğutma teli üzerine alın, pişirme kağıdını çıkarın ve soğumaya bırakın.
Sütü tencereye alın ve üzerine pudingi ilave edin. Orta ısıdaki ocakta el çırpıcısı ile karıştırarak pişirin. Isınınca jelatini ekleyip pişirmeye devam edin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp 2 -3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra kremayı ilave edin ve mikser ile düşük devirde 1 dakika çırpın.
Kelepçeli kalıbı yıkayıp kurulayın ve pasta tabanını içine koyun. Kremayı üzerine yayın. Çilekleri yıkayıp kurulayın, ikiye kesin ve kremanın üzerine sıralayın. Su ve toz şekeri tencereye alın ve düşük ısıdaki ocakta karıştırın. Isındıktan sonra jelatini ilave edin ve eriyinceye kadar hızlıca karıştırın. Kaynamaya başlayınca limon suyunu ilave edin ve 1 dakika sonra ocaktan alın. 20 dakika bekletip fırça ile çileklerin üzerine sürün. Buzdolabına alın ve 2-3 saat bekletin. Servisten önce kalıbın kelepçesini açın, pastanın kenarlarına Antep fıstığı serpin ve dilimleyin.
İlgili Tarifler
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta