Flag

Limonlu Tart

Yaklaşık 10 dilim
Orta
180 dk.
Limonlu fresh bir yaz tartı tarifi..
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Bu tarife özel ipuçları
Küp şeklinde kestiğiniz tereyağını hamura ilave edinceye kadar buzdolabında bekletin.
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Düz tabanlı tart kalıbı (Ø 24 cm)

Malzemeler

Hamur
2 - 2,5 su bardağıun
1yumurta
1,5 çay bardağıDr. Oetker Pudra Şekeri
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
1 çay kaşığıDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
125 gtereyağı (soğuk-küp şeklinde kesilmiş)
Limonlu karışım
1 çay bardağılimon suyu
2limon kabuğu rendesi
2 su bardağısu
1 su bardağıtoz şeker
3 yemek kaşığıDr. Oetker Mısır Nişastası

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Pudra Şekeri
Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Picture - Dr. Oetker Mısır Nişastası
1

Hamurun hazırlanışı

Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp derin bir kaba eleyin. Üzerine pudra şekeri, şekerli vanilin, hamur kabartma tozu ve tereyağı parçalarını ilave edin. Çok bastırmadan yavaşça yumuşak bir hamur elde edinceğe kadar yoğurun. Hamuru bir poşete alın ve buzdolabında 30 dakika bekletin.

2

Şekillendirme ve pişirme

Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C


Süre sonunda hamuru unlanmış tezgahta hafifçe yoğurun ve merdane ile 0,5 cm kalınlığında açın. Açtığınız hamuru merdaneye sararak alın ve kalıba yerleştirin. Hamuru elinizle hafifçe bastırarak kalıbın tabanına ve kenarlarına oturtun. Kalıbın dışında kalan fazla hamurları koparın. Çatal ile birçok yerinden delin ve pişirin.

Pişirme süresi: 20 - 25 dakika


Fırından çıkarın. Soğuyuncaya kadar bekletip kalıptan ters çevirerek çıkarın ve servis tabağına alın.

3

Limonlu karışım

Limon kabuğu rendesi, limon suyu, su, toz şeker ve nişastayı bir tencere alın. Kısa bir süre karıştırıp orta ateş üzerine alın, karıştırarak pişirin. Kaynama başladıktan sonra 2 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın, karıştırarak 10 dakika soğutun ve tartın içine dökün. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın ve 1 saat bekletin.


Servis

Arzuya göre limon kabuğu rendesi ve taze nane ile süsleyip dilimleyerek servis yapın.

Bu tarife özel ipuçları

  • Küp şeklinde kestiğiniz tereyağını hamura ilave edinceye kadar buzdolabında bekletin.