Flag

Limonlu Yoğurtlu Kek

10 - 12 dilim
Orta
30 dk.
Yoğurt ve sıvı yağ ile hazırlanan limonlu kek tarifi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Kelepçeli kalıp (Ø 24 cm)

Malzemeler

Hamur
3yumurta
1 su bardağıtoz şeker
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
1 su bardağısıvı yağ
1 su bardağıyoğurt
1limon kabuğu rendesi
2 - 2,5 su bardağıun
1 poşetDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
Üzeri için
1 poşetDr. Oetker Sade Glazür
2 - 2,5 yemek kaşığılimon suyu
1limon kabuğu rendesi

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Picture - Dr. Oetker Sade Glazür
1

Ön hazırlık

Kalıbı tereyağı veya margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden çalıştırın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı

Yumurta ve toz şekeri bir çırpma kabına alın. Mikserin yüksek devrinde 3 dakika çırpın. Süre sonunda şekerli vanilin, sıvı yağ, yoğurt ve limon kabuğu rendesini ekleyip düşük devirde 1 dakika daha çırpın. Un ve hamur kabartma tozunu ilave edip 1 dakika daha çırpın. Hamuru kalıba alın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 30 - 35 dakika


Fırından alın. 10 dakika sonra keki kalıptan çıkarın ve soğumaya bırakın.

3

Üzerinin hazırlanışı ve servis

Glazür karışımını bir kaba alın. Üzerine limon suyunu ekleyin ve kaşık ile iyice karıştırın. Pişirme kağıdından hazırladığınız huniye doldurun ve ucunu makas ile ince kesin. Kekin üzerine sıkın ve limon kabuğu rendesini serpin. Glazür donduktan sonra dilimleyerek servis yapın