Flag

Muska Poğaça

Yaklaşık 10 adet
Orta
120 dk.
Maydanoz ve tulum peyniri dolgulu mayalı muska poğaça.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Hamur
2,5 - 3 su bardağıun
1 poşetDr. Oetker Instant Maya
100 gyumuşak margarin
0,5 çay bardağısıvı yağ
1 çay bardağıyoğurt
1yumurta akı
1 tatlı kaşığıtuz
Dolgu
1,5 su bardağırendelenmiş tulum peyniri
1 demetince doğranmış maydanoz
Sürmek için
50 geritilmiş margarin
0,5 çay bardağısıvı yağ
Üzeri için
1yumurta sarısı
2 yemek kaşığısusam
1 yemek kaşığıçörek otu

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Instant Maya
1

Hamurun hazırlanışı

Unu derin bir kaba eleyin. Üzerine maya poşetini boşaltın ve kaşık ile karıştırın. Margarin, sıvı yağ, yoğurt, yumurta akı ve tuzu ekleyip iyice yoğurun. Üzerini kapatın ve 40 dakika bekletin.

2

Şekillendirme ve pişirme

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C


Rendelenmiş tulum peyniri ve maydanozu karıştırın. Eritilmiş margarin ve sıvı yağı bir kaseye alın ve karıştırın.


Mayalanan hamuru kısa bir süre yoğurun ve 2 eşit parçaya bölün. Her birini unlanmış tezgahta 30x40 cm boyutlarında açın. Açtığınız hamurları uzun taraflarında 7-8 cm genişliğinde şeritler şeklinde kesin. Şerit hamurların üzerlerine birer yemek kaşığı yağ karışımı sürün. Dolgu malzemesinden bir miktar alıp hamurun uç kısmına koyun ve muska şeklinde katlayın. Hamurların tamamını aynı şekilde hazırlayıp fırın tepsisine sıralayın. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörek otu serpin. 15 dakika bekletin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika


Fırından çıkarıp ılık veya soğuduktan sonra servis yapın.