Yaş mayayı bi kaseye alın ve üzerine 1 çay bardağı ılık sütü ekleyin. Kaşık ile eriyinceye kadar karıştırın ve 5 dakika bekletin.
Unu derin bir kaba eleyin, üzerine beklettiğiniz maya, eritilmiş margarin, süt, yumurta ve şekerli vanilini ekleyip iyice yoğrun. Üzerini kapatın ve ılık ortamda 40 dakika bekletin.
Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Mayalanan hamuru kısa süre yoğurun ve 12 eşit parçaya bölün. Bir parçasını alıp elinizde yuvarlak olarak açın. Ortasına 1 tatlı kaşığı çikolata parçası koyup kenarlarını birleştirerek toparlayıp top şekline getirin. Diğer hamurları da aynı şekilde hazırlayın. Yağlanmış veya pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine sıralayın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika
Fırından çıkarın, ılık veya soğuduktan sonra servis yapın.
İlgili Tarifler
Hamur işi
Hamur işi
Hamur işi