Flag

Pazılı Kiş

10 - 12 dilim
Orta
30 dk.
Pazı, taze soğan, kaşar peyniri ve baharatlar ile hazırlanan kiş tarifi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Kelepçeli kalıp (Ø 24 cm)

Malzemeler

Hamur
2 su bardağıun
1 çay kaşığıDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 çay kaşığıtuz
100 gküp şeklinde kesilmiş soğuk tereyağı
1yumurta
0,5 çay bardağısüt
Dolgu
10 adetpazı yaprağı (orta boy)
1,5 çay kaşığıtuz
3 adettaze soğan
2yumurta
1 çay bardağıkrema (%35 yağlı)
2 yemek kaşığızeytinyağı
1 su bardağırendelenmiş kaşar peyniri
0,5 çay kaşığıkarabiber
1 çay kaşığıtatlı kırmızı toz biber
1 çay kaşığıpul biber

Ürünü incele

1

Hamurun hazırlanışı

Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp derin bir kaba eleyin. Üzerine tuz, tereyağı, yumurta ve sütü ekleyip yoğurun. Hamuru 2 eşit parçaya bölüp bir parçasını eliniz ile bastırarak yağlanmış kalıbın tabanına yayın. Kalan hamur ile kalıbın kenarına 3-4 cm yüksekliğinde çerçeve yapın. Hamuru çatal ile birçok yerinden delin ve buzdolabına alın. 


Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Dolgunun hazırlanışı

Pazıları yıkayıp ince doğrayın. Üzerine tuzu ekleyip eliniz ile ovuşturarak fazla suyunu sıkın ve bir kaba alın. Taze soğanları ince kesin. Yumurta, krema ve zeytinyağını ayrı bir kaba alıp çatal ile iyice çırpın. Üzerine pazıları, taze soğanı, rendelenmiş kaşar peynirini, karabiber, kırmızı toz biber ve pul biberi ekleyip karıştırın. Buzdolabında beklettiğiniz hamurun üzerine döküp yayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika


Fırından çıkarın. Dilimleyerek ılık servis yapın.