Flag

Pratik Ramazan Pidesi

4 adet
Orta
60 dk.
Evde Ramazan Pidesi hazırlamanın en hızlı ve pratik yolu... Denenmiş, detaylı anlatımı ile klasik temel pide hamuru.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Hamur
3,5 su bardağıun
1 poşetDr. Oetker Hızlı Maya
1 tatlı kaşığıtoz şeker
1 tatlı kaşığıtuz
0,5 su bardağıılık su
1 su bardağıılık süt
1 yemek kaşığıeritilmiş tereyağı
Üzeri için
1yumurta
2 yemek kaşığısusam
1 yemek kaşığıçörek otu

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Hızlı Maya
1

Ön hazırlık

2 adet fırın tepsisine pişirme kağıdı serin.

2

Hamurun hazırlanışı ve şekillendirme

Unu derin bir kaba eleyin ve üzerine maya poşetini boşaltın. Toz şeker ve tuzu ilave edip kaşık ile karıştırın. Ilık su, süt ve eritilmiş tereyağını ekleyip yoğurun. Hamuru 4 eşit parçaya bölün. Her bir parçayı unlanmış tezgahta merdane ile 1 cm kalınlığında yuvarlak pide şeklinde açın. Fırın tepsilerine sıralayın, üzerlerini kapatın ve 15 dakika bekletin. 


Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C


Süre sonunda elinizi su ile ıslatın ve parmak uçlarınız ile pidelerin üzerlerine bastırarak çukurlar oluşturun. Yumurtayı çatal ile çırpın ve üzerlerine sürün. Susam ile çörek otu serpin. Tepsileri fırına yerleştirin ve pişirmenin 10. dakikasında tepsi yerlerini değiştirerek belirtilen sürede pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika


Fırından çıkarıp sıcak veya soğuduktan sonra servis yapın.