Flag

Pudingli Gato

Yaklaşık 10 dilim
Orta
300 dk.
Kakaolu ve vanilyalı puding ile hazırlanan iki renkli karışımdan oluşan bir parfe.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Kelepçeli kalıp (Ø 24 cm)

Malzemeler

Kakaolu krema için
1 poşetDr. Oetker Kakaolu Puding
3,5 su bardağısüt
150 gbebe bisküvisi
1 çay bardağıöğütülmüş ceviz
1 çay bardağıküp şeklinde doğranmış kuru kayısı
1 çay bardağıküp şeklinde doğranmış kuru incir
1portakal kabuğu rendesi
12 adetkedidili bisküvi
1,5 su bardağıelma suyu
Beyaz krema için
1 poşetDr. Oetker Vanilyalı Puding
1,5 su bardağısüt
1 su bardağıkrema (%35 yağlı)
1yumurta sarısı
1limon kabuğu rendesi
1 poşetDr. Oetker Krem Şanti
1 su bardağıbuzdolabında soğutulmuş süt
0,5 çay bardağıiri kırılmış Antep fıstığı
Süslemek için
2 yemek kaşığıöğütülmüş Antep fıstığı

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Kakaolu Puding
Picture - Dr. Oetker Krem Şanti
1

Kakaolu krema

Sütü bir tencereye boşaltın, üzerine kakaolu puding poşetini ilave edin ve tarifine göre pişirin. Ocaktan alıp arada karıştırarak soğutun. Bebe bisküvisi, ceviz, kayısı, incir ve portakal kabuğu rendesini ilave edip iyice karıştırın. Hazırladığınız pudingten 3-4 yemek kaşığı alıp kalıbın tabanına yayın.


Kedidili bisküvileri ortadan ikiye kırıp elma suyu ile ıslatın. Bisküvileri dik olarak kalıbın kenarına çit şeklinde yan yana sıralayın. İçine kalan pudingi döküp üzerini düzeltin. Buzlukta 40 dakika bekletin.

2

Beyaz krema

1,5 su bardağı süt, krema, yumurta sarısı ve limon kabuğu rendesini bir tencereye alıp çatal ile karıştırın. Üzerine vanilya aromalı puding poşetini boşaltın ve tarifine göre pişirin. Ocaktan alıp arada karıştırarak oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletin. Bir çırpma kabına alın ve mikser ile 2 dakika çırpın.


1 su bardağı soğuk sütü ayrı bir çırpma kabına boşaltın, üzerine krem şanti poşetini ilave edin ve mikser ile 3-4 dakika çırpın. Hazırladığınız pudingi ekleyin, 2-3 dakika daha çırpın. İri kırılmış Antep fıstıklarını ekleyip düşük devirde 1 dakika daha çırpın.


Hazırladığınız kremayı buzluktaki tatlının üzerine döküp yayın. Tekrar buzluğa alın ve 4-5 saat bekletin.

3

Servis

Servisten önce kalıbın kelepçesini çözüp tatlıyı bir servis tabağına alın. Üzerine öğütülmüş Antep fıstığı serpin ve dilimleyin.