Flag

Rakam Pasta "7"

Yaklaşık 7 kişilik
Orta
90 dk.
Kurabiye tabanlı, orman meyveli kremalı doğum günü sayı pastası tarifi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Hamur
300 gun
75 göğütülmüş badem
75 gDr. Oetker Pudra Şekeri
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
200 goda sıcaklığında tereyağı
1yumurta
Krema
2 poşetDr. Oetker Orman Meyveli Krem Şanti
1,5 su bardağıbuzdolabında soğutulmuş süt
Süslemek için
1 poşetDr. Oetker Pasta Süsü - Şekerli Çubuk
Renkli şekerlemeler
marshmallow
Renkli macaronlar
0,5 çay bardağıfrenk üzümü

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Pudra Şekeri
Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Picture - Dr. Oetker Orman Meyveli Krem Şanti
1

Ön hazırlık

Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden çalıştırın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 180 °C

2

Hamurun hazırlanışı

Un, öğütülmüş badem, pudra şekeri, şekerli vanilin, tereyağı ve yumurtayı bir kaba alın. Yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Tezgaha pişirme kağıdı serin ve hamuru üzerine alın. Merdane yardımı ile 0,5 cm kalınlığında açın. Hamurdan üst kısmı 15 cm, alt uzunluğu 30 cm ve 5 cm genişliğinde "7" rakamı şeklinde kesin. Pişirme kağıdı ile birlikte alıp fırın tepsisine yerleştirin ve pişirin. Kalan hamurları toplayın, yeni bir pişirme kağıdı üzerinde aynı ölçülerde bir adet daha "7" rakamı kesin ve fırın tepsisine yerleştirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 10 - 12 dakika


Süre sonunda fırından çıkarın ve ikinci kurabiyeyi pişirin.

3

Kremanın hazırlanışı ve süsleme

Krem şantileri soğuk süt ile 2-3 dakika çırpın ve yıldız uçlu krema sıkma torbasına doldurun.

Soğuyan kurabiyelerden birini dikkatlice servis tabağına alın. Hazırladığınız krem şanti ile üzerini tamamen kaplayacak şekilde yıldızlar sıkın. Diğer kurabiyeyi dikkatlice üzerine alın ve aynı şekilde krema sıkın. Pasta süsü, renkli şekerlemeler, marshmallow, makaron ve frenk üzümü ile süsleyip servis yapın.