Flag

Renkli Bezeli Pasta

Yaklaşık 6 dilim
Orta
220 dk.
Kivili, Antep fıstıklı pasta tarifi..
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Kelepçeli kalıp (Ø 18 cm)

Malzemeler

Hamur
1,5 su bardağıun
1 poşetDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
2yumurta
1yumurta sarısı
0,5 su bardağıtoz şeker
100 gyumuşak margarin
5 yemek kaşığısüt
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
1 yemek kaşığıDr. Oetker Kakao
Dolgu
2 adetkivi
1 paketDr. Oetker Vanilinli Pasta Kreması
1,5 su bardağıbuzdolabında soğutulmuş süt
50 gyumuşak margarin
35 - 40 damlaDr. Oetker Jel Renklendirici - Yeşil
2 - 3 yemek kaşığıkırılmış Antep fıstığı
Islatmak için
0,5 su bardağısüt
Beze
1yumurta akı
1 tutamtuz
1 çay bardağıDr. Oetker Pudra Şekeri
4 - 5 damlaDr. Oetker Jel Renklendirici - Kırmızı
4 - 5 damlaDr. Oetker Jel Renklendirici - Mavi
Süslemek için
2 poşetDr. Oetker Hazır Böğürtlenli Sos

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Picture - Dr. Oetker Kakao
Picture - Dr. Oetker Vanilinli Pasta Kreması
Picture - Dr. Oetker Jel Renklendirici - Yeşil
Picture - Dr. Oetker Pudra Şekeri
Picture - Dr. Oetker Jel Renklendirici - Kırmızı
Picture - Dr. Oetker Jel Renklendirici - Mavi
1

Ön hazırlık

Kalıba pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin. Yumurta, yumurta sarısı ve toz şekeri çırpma kabına alın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde 2-3 dakika çırpın. Üzerine margarin, süt, şekerli vanilin, kakao ve un karışımını ilave edip 1-2 dakika daha çırpın. Hamuru kalıba alın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 30 - 35 dakika


Fırından alın ve 10 dakika sonra kalıptan çıkarın. Soğumaya bırakın.

3

Dolgunun hazırlanışı ve şekillendirme

Kivileri soyun ve küp şeklinde kesin. Süt, margarin ve pasta kremasını çırpma kabına alın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3 dakika çırpın. Yeşil jel renklendiriciyi ilave edip çırpın. Soğuyan keki enlemesine üçe kesin. Alt katı servis tabağına alın ve süt ile ıslatın. Üzerine pasta kreması yayın, kivi sıralayın ve Antep fıstığı serpin. İkinci katı kapatın, işlemi tekrarlayın ve son kat keki kapatın. Pastayı kalan pasta kreması ile kaplayın. Buzdolabında 1-2 saat bekletin.

4

Bezenin hazırlanışı

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.


Alt-üst pişirme: 110°C


Turbo pişirme: 100°C


Yumurta akı ve tuzu cam veya çelik bir kaba alın ve mikserin en yüksek devrinde kar haline gelinceye kadar yaklaşık 3 dakika çırpın. Mikserin en düşük devrinde çırpmaya devam ederek pudra şekerini azar azar ilave edin. İki adet krema sıkma torbasının iç kısımlarına şeritler halinde, birine kırmızı, birine de mavi jel renklendirici sıkın. İçlerine yumurta aklı karışımı paylaştırın, fırın tepsisine aralıklarla sıkın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 30 - 35 dakika


Fırından alın ve soğumaya bırakın.


Servisten önce böğürtlenli sosu pastanın üzerine dökün. Üzerine hazırladığınız bezeleri sıralayın.