Kalıbı margarin ile yağlayın veya pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Tereyağını eritin ve oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletin. Yumurta ve ılık suyu çırpma kabına alıp mikserin yüksek devrinde 1 dakika çırpın. Toz şeker, şekerli vanilin ve tuzu karıştırıp azar azar ilave ederek 1 dakika boyunca çırpın. Ardından 2 dakika daha çırpın. Un, kakao ve hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyerek ekleyin. Mikserin orta devrinde yarım dakika çırpın. Eritilmiş tereyağını ilave edin ve düşük devirde 10-15 saniye çırpın. Hamuru kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 40 - 45 dakika
Fırından çıkardığınız kalıbın kelepçesini spatula yardımı ile kenarlarından ayırarak çıkarın ve pandispanyayı soğumaya bırakın.
Soğuyan pandispanyayı enlemesine üçe kesin. Üst katını ters çevirerek servis tabağına alın. 1 poşet krem şantiyi 1 su baradağı süt ile 2-3 dakika çırpın. Yarısını servis tabağındaki pandispanyanın üzerine yayın, üzerine fındık kırığı ve çikolata parçaları serpin. İkinci pandispanyayı koyun. Üzerine kalan krem şantiyi yayın, fındık kırığı ve çikolata parçaları serpin ve son kat pandispanyayı koyun.
2 poşet krem şanti ve 2 su bardağı soğuk sütü çırpma kabına alın. Mikser ile 2-3 dakika çırpın. Krem şantiyi 4 eşit miktara bölerek ayrı çırpma kaplarına alın. Her birine farklı renkte jel renklendirici ilave ederek çırpın. Yıldız uçlu krema sıkma torbalarına doldurun ve sırayla sıkarak pastanın üzerini süsleyin. Buzdolabında 1-2 saat bekletip dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta