Flag

Siyah - Beyaz Kurabiyeler

Yaklaşık 90 adet
Kolay
120 dk.
Nasıl yapılır, temel malzemeleri nelerdir? Kolay ve az malzemeli iki renkli şirin kurabiyeler yeni yıl ikramlarınız için ideal.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Bu tarife özel ipuçları
Glazürü kurabiyelerin servisine yakın hazırlarsanız daha parlak bir görünüm elde edersiniz.
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Beyaz hamur
3 çay bardağıun
1 tutamDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
0,5 çay bardağıtoz şeker
90 gyumuşak margarin
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
Kakaolu hamur için
3 çay bardağıun
1 tutamDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 tatlı kaşığıDr. Oetker Kakao
3 tatlı kaşığıtoz şeker
110 gyumuşak margarin
70 gfındık ezmesi
Glazür
1,5 çay bardağıDr. Oetker Pudra Şekeri
2 yemek kaşığısu

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Picture - Dr. Oetker Kakao
Picture - Dr. Oetker Pudra Şekeri
1

Beyaz hamurun hazırlanışı

Unu eleyin, hamur kabartma tozu, toz şeker, margarin ve şekerli vanilini ilave edip iyice yoğurun.

2

Kakaolu hamurun hazırlanışı

Unu eleyip hamur kabartma tozu, kakao, toz şeker, margarin ve fındık ezmesi ile iyice yoğurun.


Her iki hamuru 4'er eşit parçaya bölün. Tüm hamur parçalarına 20 cm uzunluğunda rulo şekli verin ve bir kahverengi bir beyaz renkte olacak şekilde yan yana sıralayın. Önce elinizle hafif bastırarak ve daha sonra merdane yardımı ile 2 mm kalınlığında açın. Değişik şekillerdeki kurabiye kalıpları ile, aynı kurabiyede iki ayrı rengin de bulunacağı şekilde kesin.


Fırın tepsisini margarin ile yağlayın veya pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C


Kestiğiniz parçaları tepsiye sıralayın. Kalan hamuru toparlayıp fazla yoğurmadan tekrar açıp kalıplarla kesin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 10 - 15 dakika


Fırından çıkartıp soğutun.

3

Glazürün hazırlanışı

Glazürü hazırlamak için pudra şekerini su ile iyice ezin. Pişirme kağıdından huni hazırlayıp glazürü içine doldurun. Ucunu makasla kesip kurabiyeleri süsleyin.

Bu tarife özel ipuçları

  • Glazürü kurabiyelerin servisine yakın hazırlarsanız daha parlak bir görünüm elde edersiniz.