Flag

Adisebaba Tatlısı

Yaklaşık 10 - 12 dilim
Orta
40 dk.
Yaz mevsimine çok yakışan meşhur bir soğuk tatlı.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Dr. Oetker Tradition Serisi Geyik Sırtı Kek Kalıbı (30 cm)

Malzemeler

Krema karışımı için
1 poşetDr. Oetker Vanilyalı Puding
2,5 su bardağısüt
1 poşetDr. Oetker Bitter Çikolatalı Puding
2 su bardağısüt
1 poşetDr. Oetker Krem Şanti
0,5 su bardağıbuzdolabında soğutulmuş süt
3 - 4 adetküp şeklinde doğranmış kuru incir
5 - 6 adetince doğranmış kuru kayısı
2 yemek kaşığıiri kırılmış Antep fıstığı
1 adetportakal kabuğu rendesi
125 gkakaolu bisküvi
50 geritilmiş tereyağı
2 yemek kaşığısüt
Üzeri için
1,5 çay bardağıkrema (%35 yağlı)
150 gbitter çikolata

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Bitter Çikolatalı Puding
Picture - Dr. Oetker Krem Şanti
1

Pudinglerin hazırlanışı

Vanilyalı pudingi 2,5 su bardağı süt ile tarifine göre pişirin. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

Bitter çikolatalı pudingi 2 su bardağı süt ile pişirin ve soğumaya bırakın.

2

Karışımın hazırlanışı

Kalıbın taban ve yanlarını kapatacak şekilde pişirme kağıdı yayın. Krem şantiyi yarım su bardağı soğuk süt ile 3-4 dakika çırpın. Krem şantinin yarısını vanilyalı pudinge ilave edin ve mikserin orta devrinde 2 dakika çırpın. Üzerine kuru incir, kuru kayısı, Antep fıstığı ve portakal kabuğu rendesini ekleyip kaşık ile karıştırın. Kalıba döküp yayın. Kalan krem şantiyi bitter çikolatalı pudinge ilave edin ve mikserin orta devrinde 2 dakika çırpın. Kalıba döküp yayın.


Bisküvileri mutfak robotunda öğütün ve derin bir kaba alın. Üzerine eritilmiş tereyağı ve sütü ilave edip kaşık ile iyice karıştırın. Kalıptaki karışımın üzerine eşit miktarda yayın. Eliniz ile hafifçe bastırarak biraz yapışmasını sağlayın. Üzerini kapatıp dondurucuda 5-6 saat bekletin.

3

Üzerinin hazırlanışı ve servis

Kremayı küçük bir sos tenceresine alıp kısık ateşte ısıtın. Kaynamaya başladığında ocaktan alın. Üzerine çikolatayı ilave edin ve eriyinceye kadar karıştırıp yaklaşık 10 dakika bekletin. Tatlıyı kalıptan çıkarıp ters çevirerek bir tel ızgara üzerine alın. Üzerine ılık olan çikolatalı karışımı her tarafını kaplayacak şekilde dökün. 15 dakika bekletip servis tabağına alın ve dilimleyerek servis yapın.