Adisebaba Tatlısı

(0)
4 75 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Yaz mevsimine çok yakışan meşhur bir soğuk tatlı.

Yaklaşık 10 - 12 dilim

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Adisebaba Tatlısı

Krema karışımı için:

1 poşet Dr. Oetker Vanilyalı Puding
2,5 su bardağı süt
1 poşet Dr. Oetker Bitter Çikolatalı Puding
2 su bardağı süt
1 poşet Dr. Oetker Krem Şanti
0,5 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
3 - 4 adet küp şeklinde doğranmış kuru incir
5 - 6 adet ince doğranmış kuru kayısı
2 yemek kaşığı iri kırılmış Antep fıstığı
1 adet portakal kabuğu rendesi
125 g kakaolu bisküvi
50 g eritilmiş tereyağı
2 yemek kaşığı süt

Üzeri için:

1,5 çay bardağı krema
150 g bitter çikolata

Kalıp:

Dr. Oetker Tradition Serisi Geyik Sırtı Kek Kalıbı (30 cm)

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Pudinglerin hazırlanışı

Vanilyalı pudingi 2,5 su bardağı süt ile tarifine göre pişirin. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

Bitter çikolatalı pudingi 2 su bardağı süt ile pişirin ve soğumaya bırakın.

2

Karışımın hazırlanışı

Kalıbın taban ve yanlarını kapatacak şekilde pişirme kağıdı yayın. Krem şantiyi yarım su bardağı soğuk süt ile 2-3 dakika çırpın. Krem şantinin yarısını vanilyalı pudinge ilave edin ve mikserin orta devrinde 2 dakika çırpın. Üzerine kuru incir, kuru kayısı, Antep fıstığı ve portakal kabuğu rendesini ekleyip kaşık ile karıştırın. Kalıba döküp yayın. Kalan krem şantiyi bitter çikolatalı pudinge ilave edin ve mikserin orta devrinde 2 dakika çırpın. Kalıba döküp yayın.

Bisküvileri mutfak robotunda öğütün ve derin bir kaba alın. Üzerine eritilmiş tereyağı ve sütü ilave edip kaşık ile iyice karıştırın. Kalıptaki karışımın üzerine eşit miktarda yayın. Eliniz ile hafifçe bastırarak biraz yapışmasını sağlayın. Üzerini kapatıp dondurucuda 5-6 saat bekletin.

3

Üzerinin hazırlanışı ve servis

Kremayı küçük bir sos tenceresine alıp kısık ateşte ısıtın. Kaynamaya başladığında ocaktan alın. Üzerine çikolatayı ilave edin ve eriyinceye kadar karıştırıp yaklaşık 10 dakika bekletin. Tatlıyı kalıptan çıkarıp ters çevirerek bir tel ızgara üzerine alın. Üzerine ılık olan çikolatalı karışımı her tarafını kaplayacak şekilde dökün. 15 dakika bekletip servis tabağına alın ve dilimleyerek servis yapın.

Çerezlerin (Cookies) Kullanımı

Web sitemizi ziyaretinizle ilgili çerezler ve benzeri teknolojileri kullandığımız sisteme onay vermeniz bizi çok memnun eder. Bu onay kullanıcı alışkanlıklarınızı anlamamızı ve web sitemizi buna göre adapte etmemizi sağlar. Eğer kabul ediyorsanız “Kabul Et” seçeneğini tıklayın. Detaylı bilgi için Gizlilik Politika’mızı inceleyebilirsiniz. Bu izinlerle ilgili fikrinizi istediğiniz zaman değiştirebilirsiniz

Gerekli özellikler

Web sitemizin temel fonksiyonlarının çalışabilmesi için çerezler ve benzeri teknolojilere ihtiyacımız var. Mesela bu ayarların saklanması ve uygulanması bunun için iyi bir örnektir.

Her zaman aktif
Analiz ve kişiselleştirme

Ek olarak, web sitemizi siz ve diğer kullanıcılarımızın ihtiyaçlarına göre optimize edebilmek için sitemizi nasıl kullandığınızı öğrenmek istiyoruz. Bu amaçla, kullanıcı davranışını gösteren çerezler ya da benzer teknolojileri kullanıyoruz.

Evet

Hayır

Pazarlama / Diğer platformlarla veri paylaşımı

Pazarlama kampanyalarımızı sizin ihtiyaçlarınıza uygun olarak düzenleyebilmek için Web sitemize nereden geldiğiniz ve reklamlarımızla etkileşiminize dair bilgileri topluyoruz. Bu sadece reklamlarımızı değil içeriklerimizi de sizin ihtiyaçlarınıza göre şekillendirmemize yardım ediyor. Pazarlama iş ortaklarımız bu bilgileri kendi platformlarında hesabınızı/ profilinizi kişiselleştirmek için kullanırlar.

Evet

Hayır

Tarayıcınızı güncelleyin!

Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncel olmadığı için web sitemizi ziyaret ederken sorun yaşayabilirsiniz. Doğru ve sorunsuz bir kullanım için aşağıdaki tarayıcı seçeneklerinden birini kullanmanızı öneriyoruz.