Ahududulu Dikey Pasta

(0)
5 4 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Badem ve ahududulu dikey pasta tarifi.

Yaklaşık 6 - 8 dilim

pratik 30 dakika Vejetaryen

Malzemeler

Malzemeler

* Ahududulu Dikey Pasta

Pandispanya:

1,5 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
4 yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1 yemek kaşığı Dr. Oetker Pudra Şekeri

Dolgu:

1 paket Dr. Oetker Vanilinli Pasta Kreması
1,5 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
50 g yumuşak margarin
1 su bardağı ahududu
1 su bardağı kabuksuz badem

Süslemek için:

1 poşet Dr. Oetker Pasta Süsü - Kalp

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

32x40 cm boyutlarında pişirme kağıdı kesin ve fırın tepsisine serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 200 °C

Turbo pişirme: 190 °C

2

Pandispanyanın hazırlanışı

Un ve hamur kabartma tozunu bir kaba alın ve karıştırın. Yumurta ve toz şekeri ayrı bir çırpma kabına alıp mikser ile yaklaşık 5 dakika çırpın. Şekerli vanilin ekleyip kısa bir süre daha çırpın. Hazırladığınız un karışımını azar azar ekleyerek çırpmaya devam edin. Hamuru kenarlarında 1 cm boşluk kalacak şekilde pişirme kağıdının üzerine yayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 7 - 8 dakika

35x45 cm boyutlarında pişirme kağıdı kesin ve üzerine 1 yemek kaşığı pudra şekerini serpin. Fırından çıkardığınız pandispanyayı bekletmeden hazırladığınız pişirme kağıdının üzerine ters çevirerek koyun ve soğumaya bırakın.

3

Şekillendirme ve dolgu

Soğuyan pandispanyayı pişirme kağıdından dikkatlice ayırın. 8 cm genişliğinde 4 adet şerit olacak şekilde kesin.

Pasta kremasını margarin ve süt ile tarifine göre çırpın. Düz bir servis tabağına kenarlarından taşacak şekilde streç film serin. Pandispanya şeritlerinin üzerine 0,5 cm kalınlığında pasta kreması sürün. Üzerlerine ahududuları ve ikiye bölünmüş bademleri sıralayın. Pandispanyalardan birini kısa kenarından başlayarak rulo şeklinde sarın. Sarmayı tamamlayınca ikinci bir şerit ile birleştirip üzerine sarmaya devam edin.Bu şekilde devam ederek tüm şeritleri sarın. Ruloyu yan yatırarak servis tabağına alın ve etrafını streç film ile kaplayın. Buzdolabına alın ve 40-45 dakika bekletin. Kalan pasta kremasını pastayı kaplamak için buzdolabında bekletin.

4

Kaplama ve süsleme

Pastadan streç filmi çıkarın. Beklettiğiniz kremayı mikser ile kısa bir süre çırpın ve pastayı kaplayın. Tekrar buzdolabına alın ve 1 saat bekletin. Pasta süsleri ile süsleyin ve servis yapın.

Çerezlerin (Cookies) Kullanımı

Web sitemizi ziyaretinizle ilgili çerezler ve benzeri teknolojileri kullandığımız sisteme onay vermeniz bizi çok memnun eder. Bu onay kullanıcı alışkanlıklarınızı anlamamızı ve web sitemizi buna göre adapte etmemizi sağlar. Eğer kabul ediyorsanız “Kabul Et” seçeneğini tıklayın. Detaylı bilgi için Gizlilik Politika’mızı inceleyebilirsiniz. Bu izinlerle ilgili fikrinizi istediğiniz zaman değiştirebilirsiniz

Gerekli özellikler

Web sitemizin temel fonksiyonlarının çalışabilmesi için çerezler ve benzeri teknolojilere ihtiyacımız var. Mesela bu ayarların saklanması ve uygulanması bunun için iyi bir örnektir.

Her zaman aktif
Analiz ve kişiselleştirme

Ek olarak, web sitemizi siz ve diğer kullanıcılarımızın ihtiyaçlarına göre optimize edebilmek için sitemizi nasıl kullandığınızı öğrenmek istiyoruz. Bu amaçla, kullanıcı davranışını gösteren çerezler ya da benzer teknolojileri kullanıyoruz.

Evet

Hayır

Pazarlama / Diğer platformlarla veri paylaşımı

Pazarlama kampanyalarımızı sizin ihtiyaçlarınıza uygun olarak düzenleyebilmek için Web sitemize nereden geldiğiniz ve reklamlarımızla etkileşiminize dair bilgileri topluyoruz. Bu sadece reklamlarımızı değil içeriklerimizi de sizin ihtiyaçlarınıza göre şekillendirmemize yardım ediyor. Pazarlama iş ortaklarımız bu bilgileri kendi platformlarında hesabınızı/ profilinizi kişiselleştirmek için kullanırlar.

Evet

Hayır

Tarayıcınızı güncelleyin!

Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncel olmadığı için web sitemizi ziyaret ederken sorun yaşayabilirsiniz. Doğru ve sorunsuz bir kullanım için aşağıdaki tarayıcı seçeneklerinden birini kullanmanızı öneriyoruz.