Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Altın Çilekli Kazandibili Tart

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Limonlu kazandibi dolgulu altın çilekli tart.

Yaklaşık 10 dilim

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Altın Çilekli Kazandibili Tart

Hamur:

125 g soğuk tereyağı
2 yumurta sarısı
2 su bardağı un
0,5 su bardağı Dr. Oetker Pudra Şekeri
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1 tutam tuz
1 yemek kaşığı süt

Dolgu:

1 poşet Dr. Oetker Kazandibi
3 su bardağı süt
1 çay bardağı limon suyu
1 limon kabuğu rendesi
6 - 7 adet taze altın çilek

Süslemek için:

1 tatlı kaşığı Hindistan cevizi rendesi
1 limon kabuğu rendesi
1 adet taze altın çilek

Kalıp:

Tart kalıbı (Ø 24 cm)

preparation

Hazırlanışı

1

Hamurun hazırlanışı

Soğuk tereyağını küçük küpler şeklinde kesin. Yumurta sarılarını bir kaseye alın ve çatal ile çırpın. Unu derin bir kaba eleyin. Pudra şekeri, şekerli vanilin ve tuzu ekleyip kaşık ile iyice karıştırın. Üzerine tereyağı parçalarını, yumurta sarıları ve sütü ekleyip yoğurun. Hamuru streç filme sarın ve buzdolabında 30 dakika bekletin.

2

Şekillendirme ve pişirme

Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 180 °C

Hamuru buzdolabından çıkarıp unlanmış tezgahta merdane ile 30 cm çapında açın. Merdaneyi unlayın, açtığınız hamuru üzerine sararak alın ve kalıbın içine oturtun. Eliniz ile hafifçe bastırarak tabanı ve yanlarını kaplayacak şekilde düzeltin. Kalıbın kenarlarında kalan fazla hamurları kesip çıkarın. Çatal ile birçok yerinden delin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika

Fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Soğuyunca kalıptan çıkarın.

3

Dolgunun hazırlanışı

3 su bardağı süt ve 1 çay bardağı limon suyunu bir tencereye alın. Üzerine kazandibi poşetini boşaltın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 3-4 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp limon kabuğu rendesini ekleyin ve karıştırın. Arada karıştırarak soğutun. Altın çilekleri 4 parçaya kesip kazandibine ekleyin ve karıştırın. Hazırladığınız dolguyu tartın içine dökün. Üzerini düzeltin ve buzdolabında 2 saat bekletin.

4

Süsleme ve servis

Tartın üzerini Hindistan cevizi, limon kabuğu rendesi ve altın çilek ile süsleyip dilimleyerek servis yapın.